2012. február 13.

Kivonul a szerb piacról a WAZ

Szerbiai tulajdoni hányadának értékesítéséről tárgyal az érdekeltekkel a német médiacsoport, írja az MTI a WAZ kommunikációs igazgatójára hivatkozva.

Szerbiai tulajdoni hányadának értékesítéséről tárgyal az érdekeltekkel a német médiacsoport, írja az MTI a WAZ kommunikációs igazgatójára hivatkozva.

"Végleges a döntésünk, hogy kivonulunk a szerbiai piacról és stratégiánkban e tekintetben nincs váltózás" - mondta el Paul Binder, a WAZ kommunikációs igazgatója a Danas című belgrádi újságnak.

A WAZ három szerbiai napilapban rendelkezik részesedéssel: a belgrádi székhelyű Politika és a Vecernje novosti, illetve az Újvidéken megjelenő Dnevnik című napilapban. A Politikában 50, a Dnevnikben 55 százalékos részesedése van, míg a harmadik újsággal kapcsolatban nincsen hivatalos információ - írja az MTI.

Egészen tavaly májusig a WAZ meghatározó szerepet játszott a szerbiai lapterjesztésben és értékesítésben is, de Stampa sistem lapterjesztési hálózatát eladta a Centroproizvod szerb élelmiszergyártó vállalatnak.

A WAZ egyébként az év elején már megvált három, Macedóniában megjelenő saját lapjától, sőt, azután, hogy Bodo Hombach , a WAZ vezérigazgatója 2010-ben először jelezte, hogy a WAZ kivonul a Balkánról, eladta néhány nagy példányszámú újságját Romániában és Bulgáriában is.

Felelős Támogató védjegyet kapott a Hankook

11 órája

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2012-ben indította a társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseit összefogó programsorozatot, a Hankook Értékteremtő Programot.

Inspiráló nőket díjaz a Femcafe

16 órája

Május 10-én a Várkert Bazárban, az Inspiráló Nők Estjén adják majd át a 8+1 kategória győzteseinek járó elismeréseket.