2012. február 13.

Kivonul a szerb piacról a WAZ

Szerbiai tulajdoni hányadának értékesítéséről tárgyal az érdekeltekkel a német médiacsoport, írja az MTI a WAZ kommunikációs igazgatójára hivatkozva.

Szerbiai tulajdoni hányadának értékesítéséről tárgyal az érdekeltekkel a német médiacsoport, írja az MTI a WAZ kommunikációs igazgatójára hivatkozva.

"Végleges a döntésünk, hogy kivonulunk a szerbiai piacról és stratégiánkban e tekintetben nincs váltózás" - mondta el Paul Binder, a WAZ kommunikációs igazgatója a Danas című belgrádi újságnak.

A WAZ három szerbiai napilapban rendelkezik részesedéssel: a belgrádi székhelyű Politika és a Vecernje novosti, illetve az Újvidéken megjelenő Dnevnik című napilapban. A Politikában 50, a Dnevnikben 55 százalékos részesedése van, míg a harmadik újsággal kapcsolatban nincsen hivatalos információ - írja az MTI.

Egészen tavaly májusig a WAZ meghatározó szerepet játszott a szerbiai lapterjesztésben és értékesítésben is, de Stampa sistem lapterjesztési hálózatát eladta a Centroproizvod szerb élelmiszergyártó vállalatnak.

A WAZ egyébként az év elején már megvált három, Macedóniában megjelenő saját lapjától, sőt, azután, hogy Bodo Hombach , a WAZ vezérigazgatója 2010-ben először jelezte, hogy a WAZ kivonul a Balkánról, eladta néhány nagy példányszámú újságját Romániában és Bulgáriában is.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.