2016. június 17.

Kizöldült a Google

Közleményben ismerte el a keresőóriás, hogy mostantól ez lett hirdetéseinek alapszíne. A szakértők szerint a bevételnövelés áll a háttérben.

Hónapok óta teszteli a Google a zöld színt hirdetés rendszerében, de most közleményben ismerte el, hogy minden eszközön és minden országban ez lett az alapértelmezett szín. A cég a korábbi sárga színt hagyta el a zöld kedvéért.

A keresőóriás munkatársai folyamatosan tesztelik a találati listát, és a felhasználók és hirdetők pozitív visszajelzései alapján döntöttek a zöld szín mellett. Méréseik szerint a felhasználók zöld szín esetében is meg tudják különböztetni a fizetett hirdetéseket a természetes találatoktól, és e tekintetben nincs különbség a sárga és a zöld szín között.

A keresőoptimalizálási szakértők azonban kétkedve fogadják a Google állítását. Sokak véleménye szerint a Google színválasztásának hátterében a bevétel növelési szándék áll. A kiválasztott szín ugyanis pontosan megegyezik azzal a zöld színnel, amit a Google idáig is az url-ek megjelenítésére használt a találati listán. Emiatt a zöld színű hirdetések jobban beleolvadnak a találati listába, mint a korábbi sárga színűek. Ez pedig azt eredményezheti, hogy többen kattintanak a fizetett hirdetésekre és növekszik a cég reklámbevétele.

A Google bevételeinek döntő részét az AdWords hirdetési bevételek teszik ki. A tavalyi évben ez 67 milliárd dollárt jelentett.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.