2016. június 17.

Kizöldült a Google

Közleményben ismerte el a keresőóriás, hogy mostantól ez lett hirdetéseinek alapszíne. A szakértők szerint a bevételnövelés áll a háttérben.

Hónapok óta teszteli a Google a zöld színt hirdetés rendszerében, de most közleményben ismerte el, hogy minden eszközön és minden országban ez lett az alapértelmezett szín. A cég a korábbi sárga színt hagyta el a zöld kedvéért.

A keresőóriás munkatársai folyamatosan tesztelik a találati listát, és a felhasználók és hirdetők pozitív visszajelzései alapján döntöttek a zöld szín mellett. Méréseik szerint a felhasználók zöld szín esetében is meg tudják különböztetni a fizetett hirdetéseket a természetes találatoktól, és e tekintetben nincs különbség a sárga és a zöld szín között.

A keresőoptimalizálási szakértők azonban kétkedve fogadják a Google állítását. Sokak véleménye szerint a Google színválasztásának hátterében a bevétel növelési szándék áll. A kiválasztott szín ugyanis pontosan megegyezik azzal a zöld színnel, amit a Google idáig is az url-ek megjelenítésére használt a találati listán. Emiatt a zöld színű hirdetések jobban beleolvadnak a találati listába, mint a korábbi sárga színűek. Ez pedig azt eredményezheti, hogy többen kattintanak a fizetett hirdetésekre és növekszik a cég reklámbevétele.

A Google bevételeinek döntő részét az AdWords hirdetési bevételek teszik ki. A tavalyi évben ez 67 milliárd dollárt jelentett.

Növelte működési eredményét a Porsche

11 órája

Növelte eladásait és bevételét, tovább javította eredményét tavaly a Porsche AG autógyár, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó érdekeltsége a német auto.de beszámolója szerint.