2019. június 13.

Klímaválságról szól a 19. ARC pályázat

Július 16-ig lehet jelentkeznek a 19. ARC pályázatra, melynek idei témája a klímaválság.

A Magyarországon, Európában és az egész bolygón zajló jelenségek közül idén a klímaváltozás, klímaválság folyamata lesz a 19. ARC fő pályázati témája. Megkérdőjelezhetetlen tudományos tény, hogy a klímavészhelyzet és a tömeges fajkihalás korában élünk. Ezért a pályázat és kiállítás az idén különösen felelősségteljes, szabad és kreatív képkészítésre buzdítja a résztvevőket.

A pályázat pontos témája: Klímariadó!. A leadási határidő pedig: 2019. július 16. 12:00. A pályázati kiírás teljes egészéban megtekinthető az ARC pályázat hivatalos honlapján.

Részletes, szakértő segítséget a tájékozódáshoz a Greenpeace Magyarország honlapján találhatnak a jelentkezők, ahol egy gyorstalpalót olvashatnak a klímaváltozásról, és néhány tippet láthatnak arról, mit tehetünk egyénileg és rendszerszinten, hogy elkerüljük a klímakatasztrófát.

Konferencia a digitális edukációról a Da Vinci TV-vel

13 órája

Hogyan lehet a 21. századi gyerekek életének részévé válni pedagógusként? A Da Vinci TV digitális edukációs workshopján többek között erre a kérdésre keresik a választ január 30-án. A kezdeményezés kiemelt partnere a Telekom.