2011. január 06.

Kockázatos újításokra készül a Starbucks

Majd 40 éve indult hódító útjára a kávézó-lánc Seattle városából. Most új logóval jelentkeztek, de tavasztól további változásokat ígérnek.

Majd 40 éve indult hódító útjára a kávézó-lánc Seattle városából. Most új logóval jelentkeztek, de tavasztól további változásokat ígérnek, elsősorban a termékválaszték és a disztribúció területén.

Nagy újításokat tervez a világ egyik legismertebb és legszeretettebb márkája, a Starbucks. Ennek első, látványos jele, hogy megváltozott, egyszerűsödött a jól ismert szirénes logó. Az viszont, hogy lekerült róla a kávézó jellegre utaló felirat, már több, mint puszta dizájnváltozás. Ez ugyanis azt a törekvést jelzi, hogy a márka kilépjen a kávézó-lánc skatulyából, s új termékeket vigyen sikerre.

Nem mondhatni, hogy elsőre osztatlan sikert aratott volna a lépés, mind az egyszerű netes kommentelők, mind az amerikai médiumok által megkérdezett márkaszakértők egy része úgy találta, hogy fennáll az erős márka fókuszvesztésének veszélye. A Starbucksot nem épp olcsó, de fantáziadús kávékölteményeiért, illetve a kapcsolódó életérzésért szeretik, s mostanra mintegy 50 országba jutott el ezzel a pozicionálással.

uploads/articles/54/5324/lead_original.jpg

A Starbucks vezére ugyanakkor bizakodó, a cég blogján azt írja, hogy a logóváltás csak a kezdet, s tavasztól további lépések várhatóak. Itt elsősorban új termékek, márkák, illetve disztribúciós csatornák bevetésére kell gondolni

A Starbucks vezére a jövőbeni tervekről
Címkék: starbucks amerika

Magyarországon startol az UNICEF új programja

10 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.