2017. március 27.

Kommunikációs fejlesztésen dolgozik a Toyota

A márka és a Nippon Telegraph and Telephone Corporation megállapodtak abban, hogy együttműködnek a csatlakoztatott autókhoz kapcsolódó technológiák fejlesztése, ellenőrzése és szabványosítása terén.

Ezenfelül, a Toyota járművekhez köthető technológiáit az NTT cégcsoport információs és kommunikációs technológiáival (ICT) kombinálják. A Toyota és az NTT csoport, technológiáik, ismereteik és szakértelmük megosztásával, valamint a gépjárművekből nyert nagy mennyiségű adatok (Big Data) felhasználásával közösen kutatják és fejlesztik azokat a lehetőségeket, amelyek szükségesek a társadalmat érintő, olyan különböző problémák megoldásához, mint a közlekedési balesetek és forgalmi torlódások, illetve az olyan új mobilitási ügyfélszolgáltatások biztosításához, amelyek célja globális szinten megvalósítani a jövő fenntartható intelligens mobilitású társadalmát.

Az együttműködés területei:

• Adatgyűjtési, felhalmozási és elemzési platform: olyan platform kiépítésére és kezelésére szolgáló technológiák létrehozása, amely alkalmas nagyszámú járműtől származó, hatalmas mennyiségű jármű- és egyéb adatok begyűjtésére és tárolására, nagy mennyiségű adatok megosztására, valamint a nagy mennyiségű adatok valós idejű elemzésére és feldolgozására.

• Dolgok Internete (IoT) hálózata és adatközpontok: a globális infrastruktúra hálózati topológiájának tanulmányozása, a nagy mennyiségű adatok biztonságos és megbízható gyűjtéséhez és megosztásához szükséges optimális adatközpont felállítása, járműhasználati osztályokra vonatkozó feltételezések alapján.

• Új generációs kommunikációs technológiák (5G, Edge számítástechnika): az optimális mobil kommunikációs rendszer, tanulmányok útján történő meghatározása, figyelembe véve a járműfelhasználásokat; az 5G autóipari szabványosításának támogatása ezen rendszerek kapcsolódási tesztjeinek elvégzése révén; az Edge számítástechnikai technológia alkalmazhatóságának igazolása.

• Ágensek: olyan technológiák kifejlesztése, amelyek az autó külső és belső környezetének értelmezésén alapuló vezetési tanácsadás, kölcsönös hang alapú vezérlés, valamint egyéb, mesterséges intelligenciát (AI) alkalmazó technológiák kombinálása révén nyújtanak felhasználóbarát szolgáltatásokat.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.