2017. március 27.

Kommunikációs fejlesztésen dolgozik a Toyota

A márka és a Nippon Telegraph and Telephone Corporation megállapodtak abban, hogy együttműködnek a csatlakoztatott autókhoz kapcsolódó technológiák fejlesztése, ellenőrzése és szabványosítása terén.

Ezenfelül, a Toyota járművekhez köthető technológiáit az NTT cégcsoport információs és kommunikációs technológiáival (ICT) kombinálják. A Toyota és az NTT csoport, technológiáik, ismereteik és szakértelmük megosztásával, valamint a gépjárművekből nyert nagy mennyiségű adatok (Big Data) felhasználásával közösen kutatják és fejlesztik azokat a lehetőségeket, amelyek szükségesek a társadalmat érintő, olyan különböző problémák megoldásához, mint a közlekedési balesetek és forgalmi torlódások, illetve az olyan új mobilitási ügyfélszolgáltatások biztosításához, amelyek célja globális szinten megvalósítani a jövő fenntartható intelligens mobilitású társadalmát.

Az együttműködés területei:

• Adatgyűjtési, felhalmozási és elemzési platform: olyan platform kiépítésére és kezelésére szolgáló technológiák létrehozása, amely alkalmas nagyszámú járműtől származó, hatalmas mennyiségű jármű- és egyéb adatok begyűjtésére és tárolására, nagy mennyiségű adatok megosztására, valamint a nagy mennyiségű adatok valós idejű elemzésére és feldolgozására.

• Dolgok Internete (IoT) hálózata és adatközpontok: a globális infrastruktúra hálózati topológiájának tanulmányozása, a nagy mennyiségű adatok biztonságos és megbízható gyűjtéséhez és megosztásához szükséges optimális adatközpont felállítása, járműhasználati osztályokra vonatkozó feltételezések alapján.

• Új generációs kommunikációs technológiák (5G, Edge számítástechnika): az optimális mobil kommunikációs rendszer, tanulmányok útján történő meghatározása, figyelembe véve a járműfelhasználásokat; az 5G autóipari szabványosításának támogatása ezen rendszerek kapcsolódási tesztjeinek elvégzése révén; az Edge számítástechnikai technológia alkalmazhatóságának igazolása.

• Ágensek: olyan technológiák kifejlesztése, amelyek az autó külső és belső környezetének értelmezésén alapuló vezetési tanácsadás, kölcsönös hang alapú vezérlés, valamint egyéb, mesterséges intelligenciát (AI) alkalmazó technológiák kombinálása révén nyújtanak felhasználóbarát szolgáltatásokat.