2018. április 13.

Komoly elismerésben részesült a Telekom

A Deloitte közép-európai Fenntarthatósági Jelentés, másnéven a Zöld Béka Díjátadón különdíjat nyert a Magyar Telekom Csoport jelentése.

A legjobb közép-európai jelentéseket díjazó régiós Zöld Béka Díjátadón különdíjat nyert a Magyar Telekom Csoport fenntarthatósági jelentése, amelyet tavaly ősszel a Deloitte Magyarország díjátadója során a független zsűri egyöntetűen a legjobbnak ítélt és ezzel a vállalatot a régiós döntőbe juttatta.

Az idei régiós megmérettetésben 5 ország (Magyarország, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Románia) összesen 69 pályázattal vett részt, amelyek közül végül 12 jutott a közép-európai Zöld Béka Díj döntőjébe.

„Nagyon örülünk neki, hogy az idei eredményhirdetésen egy hazai jelentést is kiemelt és díjazott a nemzetközi zsűri. A Magyar Telekom Csoport jelentése tömören, fókuszáltan és kiegyensúlyozottan mutatja be a vállalat gazdasági, társadalmi és környezeti tevékenységét, illetve ezek egymásra hatását, miközben az érdekelt felek számára is (köz)érthető marad. Reméljük, hogy a hazai vállalati és kormányzati szektor egyaránt komoly erőfeszítéseket fog tenni a közeljövőben fenntarthatósági teljesítményük bemutatása és kommunikációja érdekében, és az elkövetkező években hasonlóan színvonalas jelentéseket küldhetünk majd a regionális Zöld Béka Díj döntőjébe”– mondta el Lukács Ákos, a Deloitte Fenntarthatósági és klímaváltozási üzletágának vezetője.

„A regionális szintű elismerés az immáron harmadik éve karbonsemlegesen működő Magyar Telekom felelős magatartását ismeri el. Fenntarthatósági jelentésünk teljeskörű, átlátható és következetes felépítésével a Magyar Telekomot fenntarthatósági szempontból értékelő felelős befektetői indexek elsődleges információforrása. Az elmúlt évek eredményei és a felelős befektetői kézben lévő szabad részvényeink aránya is azt mutatja, hogy jó úton járunk” – nyilatkozta Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Vállalati Fenntarthatósági Központjának vezetője.