2014. február 18.

Komótosan nő a Springer

Növekedni akarnak, de korántsem mindegy, hogy ennek mi az ára – mondta el az Axel Springer első számú vezetője egy lapinterjúban.

Növekedni akarnak, de korántsem mindegy, hogy ennek mi az ára – mondta el az Axel Springer első számú vezetője egy lapinterjúban.

Mathias Döpfner a Wall Street Journalnak arról beszélt: tovább dolgoznak a digitális birodalmuk kiépítésén, ehhez pedig Németországon kívül is növekednie kell a társaságnak. Ugyanakkor nagyon figyelnek az árra, ahogy eddig is. Hogy valóban érdeklődnek-e a neves amerikai magazin, a Forbes iránt, arról nem kívánt nyilatkozni. „Az biztos, hogy nem kezdünk presztízsokokból trófeavadászatba az Egyesült Államokban” – jegyezte meg,

A Springer az utóbbi időben két tucatnál is több kisebb internetes vállalkozást vett át. Amit építenek, az az erős online tartalom birtokában értékesített digitális előfizetésre, illetve reklám-értékesítésre alapuló bevétel. A konszern digitális bevételei 2006-ban 24 millió, tavalyelőtt viszont már 1,1 milliárd eurót tettek ki.

Mindeközben több más laphoz hasonlóan a Der Standard is arról ír: már zajlanak befektetési bankokkal az első egyeztetések, amelyek eredményeként parkettre vihetik a Springer-papírokat. Nem az egész cég lenne a részvénykibocsátás alanya, csupán annak internetes apróhirdetési részlege. Még egyetlen pénzintézet sem kapott megbízást a folyamat levezénylésére, így a dolog a cikk szerint ez év második felében fordulhat élesbe.

A portfolióba olyan, Nyugat-Európában népszerű portálok tartoznak, mint a szakmunkásoknak és fehérgallérosoknak is állást kínáló StepStone, az Immonet ingatlanportál, vagy a francia ajkúak lakásgondjainak enyhítésével profitot termelő SeLoger.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.