2012. november 16.

Komplex karácsonyi kampány az IKEA-tól

A KASPEN/JUNG von MATT kreatív ügynökség készítette az új regionális (cseh, magyar és szlovák) kommunikációs kampányt az áruháznak.

A KASPEN/JUNG von MATT kreatív ügynökség készítette az új regionális (cseh, magyar és szlovák) kommunikációs kampányt az IKEA karácsonyi ajánlatának támogatására.

„A karácsony az otthonról szól” - ez a szlogenje az idei kampánynak, mely a korábbinál sokszínűbb, és a kommunikációs eszközök szélesebb választékát vonultatja fel.

– Az idei karácsonyi reklámkampányunk az ünnephez kapcsolódó kellemes, meghitt érzésekre összpontosít. A karácsony számunkra és vásárlóink számára is az otthont jelenti. Azt az időszakot, amikor a legtöbbet vagyunk otthon, a családunk körében — mondta Kateřina Krobová, az IKEA Cseh Köztársaság hirdetési menedzsere.

A régió országaiban (Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában) kiterjesztett kommunikációs mixben egy hosszabb, 40 másodperces tévéreklám is szerepel, valamint a tavalyihoz képest erősebb tévés megjelenés, city light-okon és egyéb kültéri reklámfelületeken, tömegközlekedési eszközökön elhelyezett reklámok, illetve bannerek egyes online felületeken. Újdonságnak számít a különleges, interaktív microsite is.

Az IKEA karácsonyi tévékampánya (cseh, magyar és szlovák változat) november 8-án kezdődik, a city light-ok november 16-tól, a különleges microsite oldal november 22-én indul. Az áruházakban a karácsonyi termékek árusítása ezzel egy időben kezdődik.

A kampány szpotja

A lakberendezési áruház rendkívüli ajánlattal, ingyenes házhoz szállítással is meglepi vásárlóit, meghatározott feltételek teljesülése esetén.

A karácsonyi kommunikációs mix részeként PR-események, karácsonyi sajtócsomag előkészítése, valamint az ünnepek előtti informális találkozások zajlanak újságírókkal és a svéd tulajdonú áruház lakberendezőivel.