2010. szeptember 30.

Konferencia Arany Aggyal

Témájában és közönségében is más lett kicsit az idei Reklámkonferencia - nyilatkozta portálunknak Gosztonyi Csaba.

Témájában és közönségében is más lett kicsit az idei Reklámkonferencia - nyilatkozta portálunknak Gosztonyi Csaba, az egerszalóki dzsembori programjának egyik szervezője, aki szerint megér az ágazat (és annak összes szereplője) egy kicsit több odafigyelést annál, mint amennyit manapság kap. Tegnap átadták az Arany Agyat; hét kategóriában először születtek Golden Brain-díjazottak.

Az év ügynökségi vezetője Hannes Wirnsberg, a DDB ügyvezetője, míg kreatív alkotója Horváth Lajos lett, aki egy személyben a Cluso tulajdonosa és kreatív igazgatója. A Greyhez – pontosabban Kolipka Ilonához – vándorolt az év ügyfélkapcsolati igazgatójának járó elismerés, míg a kutatók közül Kurucz Imre (NRC), a megbízók versenyében Gerendai Károly (Sziget) lett a legjobb. A kereskedelmi szakemberek között Szabó Erik értékesítési igazgató a Carnationtől, a médiaszakemberek körében Uj Péter Index-főszerkkesztő nyert, az év szakembere az Addict Blog-os Reklámbuzi Béla . Életműdíjat vehetett át Pados Gyula operatőr.

Gosztonyi Csaba, a program "atyja" portálunknak elmondta: tavaly – mint a magyar reklámszövetség ügyvezetésének tagja – elvállalta a konferencia szakmai koordinációját. Az általa tervezettnél „kicsit szakmaibb lett” a tanácskozás, nem szakított annyira a korábbiakkal, ettől függetlenül könnyű észrevenni nóvumokat, például azt, hogy külső nézőpontokat hoztak be a programba. „Nekem nagyon fontos, hogy egy piarista szerzetes mit gondol a reklámvilágról, amikor madártávlatból nézi. Vagy egy olyan szakember, aki harminc éve foglalkozik a gyerekeinkkel, hogyan látja őket, mint médiafogyasztókat” – mondta. Merthogy szerinte a hazai marketingszakmából eddig hiányzott egyfajta bölcsesség, a közbeszédben is megjelenő felelősségtudat. Gosztonyi szerint ez a szakma nem minden eszközt használ ki például annak érdekében, hogy minőségibb, jobb, felelősségteljesebb dolgok kerüljenek ki a műhelyeiből.

Gosztonyi Csaba szerint hiányzott eddig a programból az apróbb cégek marketingkommunikációja, mint téma – ezért is hoztak létre Kispályások néven külön szekciót a kérdés boncolgatására. De szerinte nem létező fogalom ma Magyarországon a dizájnorientált gondolkodás. Ezért is hívtak meg hazai és külföldi szakembereket a mostani találkozóra, hogy ismertessék (nemegyszer eretnek) gondolataikat a kérdésről. De külön szekciót kapott a new business és az a kérdés is, hogy „mi van az urambátyámon túl”, azaz léteznek-e kodifikált szabályai a szakmának – sorolta.

Változik a tápszerek reklámozásának szabálya

23 órája

Február 22-től hatályba lép a speciális gyógyászati célra szánt tápszerekre vonatkozó jogszabály, amely szerint nem tartalmazhat egészségre gyakorolt állítást a reklám.