2012. november 16.

Könyvcserés site nyerte a startup versenyt

Startup vállalkozásoknak adott kiugrási lehetőséget a Metropol és szakmai partnere, a Primus Capital.

A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Metropol napilap Alap a jövőhöz névvel közös pályázatot hirdetett induló vállalkozások részére.

Az 1 millió forint készpénzt és 2 millió forint értékű vállalatépítési és prezentációs tanácsadási szolgáltatást a közel 400 pályázat közül, a Rukkola.hu könyvcserélde nyerte.

A site a digitális kor által adott lehetőségeket felismerve, a tradicionális és új online médiaeszközöket egyaránt felhasználva próbálja segíteni a könyvkultúra fellendülését. Az oldal idén nyáron indult, de máris több tízezer tagja van. Bruckner Zoltán, a Primus Capital ügyvezető igazgatója azzal indokolta a zsűri döntését, hogy az ötlet eredeti, a három alapító a sajátos szóhasználattal egy külön világot teremtett, ráadásul mindez az olvasás köré csoportosul.

Az alapítók (képünkön)- Ferencsik Gabriella, Kovács Adrián és Cziczlavicz Péter - az 1 millió forintot fejlesztésre és új szerverre, a 2 millió forint értékű tanácsadást pedig egy profi üzleti terv kidolgozásra fordítják.

 

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.