2016. december 06.

Könyvet hoz a Mikulás a gyermekmenühöz a McDonald´s-ban

Pom-Pom és Süsü után Pán Péter és Pinokkió is megérkezett a Happy Meal-be.

Az idei év különösen mozgalmas volt a McDonald’s olvasásnépszerűsítő programjában. A nyári hónapokban felolvasások helyszínévé változtak az éttermek: a gyerekek a meseírás legendás kortárs szerzője, Csukás István és feledhetetlen mesealakjai – köztük Süsü és Pom-Pom – történeteivel ismerkedhettek meg országszerte. Emellett ismét kapható volt a McDonald’s nagysikerű labirintus könyve, a fiatal szerzőpáros, Mán-Várhegyi Réka író és Timkó Bíbor grafikus alkotása, a „Dóri és Marci nyomoz”. Az étteremlánc Happy Studio alkalmazásában pedig immár folyamatosan elérhetők a Happy Meal akciókhoz kapcsolódó digitális könyvek, amelyek az interaktív olvasási élménnyel ismertetik meg a kicsiket.

Az adventi időszakban három hétig újabb gyermekkönyvek társulnak a Happy Meal menükhöz. Az újragondolt klasszikus történetek, mint a Pán Péter vagy Pinokkió kalandjain túl a legújabb kedvencek, például Shaun, a bárány is feltűnnek a könyvek lapjain. A mesehősök mellett ismeretterjesztő könyvek kalauzolják a kis olvasókat földön, vízen, levegőben, vagy akár az őslények világában.

Valamennyi könyv úgy készült, hogy gyermek és szülő közös, tartalmas időtöltését segítse elő. Van közöttük olyan, melyek lapjain 3D szemüveggel elevenednek meg a történetek, van, amelyikben egy kis nagyítóval figyelhetők meg az apró részletek, máshol pedig matricák és felhajtható fülecskék segítik a fantázia szárnyalását.

„A könyvek nagy népszerűségnek örvendenek a hozzánk ellátogató gyerekek és szüleik körében” – mondta Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója. „Családi étteremként örülünk, ha a könyvekkel is hozzájárulhatunk a közös élményekhez, és segíthetünk elmélyíteni az olvasás szeretetét már gyermekkorban.”

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.