2016. október 13.

Korlátlan zenei streaming az Amazontól

Az új szolgáltatás több tízmilliónyi dalt kínál, nem csak Prime-előfizetőknek.

Az Amazon Music Limited a Prime-tagok számára havi 7,99 dollártól érhető el, míg a többiek 9,99 dollártól férhetnek hozzá. Ez egy árkategóriát képvisel az Appe Music-kal, Spotify-jal, Google Play Music-kal és a Tidallal, és hozzájuk hasonlóan 30 napos ingyenes próbaverziót is kínál.

A cég Echo hangszóróival rendelkező ügyfeleinek 3,99 dolláros csomag is elérhető. Ezzel csak az Echo eszközökön érhető el a szolgáltatás, viszont az Alexa hangalapú rendszerrel is kérhetőek számok. Ez lehet az Amazon megkülönböztető versenyelőnye is a zsúfolt piacon. Eddig 4 millió ilyen összekapcsolt eszközt értékesítettek, 2017 végéig a terv a 10 milliós eladás. A 14,99 dolláros havi (és 149 dolláros éves) családi csomag, mellyel legfeljebb hat fő hallgathat zenét, kidolgozás alatt áll.

A szolgáltatás könyvtárában a Sony, Universal és a Warner mellett több ezer független kiadó zeneszámai, valamint ezernyi előre összeállított lejátszási lista és személyre szabott csatorna is elérhető.

A szolgáltatás az Egyesült Államokban indult, de az év végéig várhatóan megjelenik az Egyesült Királyságban, Németországban és Ausztriában is.

(Forrás: MacRumors)

Magyarországon startol az UNICEF új programja

2 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.