A kereskedelmi lánc tanácsadó céggel közösen dolgozik a „hulladékmentes” hirdetéseken.

John Lick, a Target executive producere hangsúlyozta, hogy a hulladékmentes reklámforgatás ugyanúgy része a cég fenntarthatósági politikájának, mint például a helyi közösségek támogatására fordított összegek. Ugyanakkor a környezetvédelem nem mehet sem a reklámok élvezeti értéke, sem a profitabilitás rovására.

Ebben a Los Angeles-i EcoSet Consulting cég segíti a kiskereskedőt. Már 175 forgatáson dolgoztak együtt, de a tanácsadó ügyfelei között megtalálható a Honda, a H&M, a Samsung és a Ford is. Az EcoSet a film- és reklámforgatásokon, illetve nagyszabású rendezvényeken felhalmozódó hulladékok több mint felét egy „kreatív turkálóban” non-profit szervezetek, művészek, iskolák, illetve rászorulók számára adományozza, míg a maradék nagy részét újrahasznosítják vagy komposztálják, így összességében 90 százalék feletti hatékonysággal működnek. Emellett a megújuló energiaforrások felhasználását is ösztönzik a filmgyártásban.

(Forrás: WARC, EcoSet Consulting, fotó: EcoSet Facebook)

Új város csatlakozott a Coca-Cola dunai projektjéhez

2017. augusztus 18.

A Coca-Cola HBC Magyarország támogatásával indult I Love Duna projekt a strandolás és a folyóhoz köthető szabadidős programok népszerűsítésén keresztül szeretné felhívni a figyelmet a felelős vízhasználat fontosságára.