2018. április 10.

Környezetvédelmi ösztöndíjat hirdet a Toyota

Célja, hogy segítse a környezet megóvására és megújítására irányuló ötleteket, valamint a fenntartható fejlődést szolgáló tevékenységeket.

A Toyota Környezetvédelmi Ösztöndíj programot 1999-ben indították el abból az alkalomból, hogy a Toyota elnyerte az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) Global 500 díját. A Toyota 2000 óta minden évben kiírja ezt a pályázatot a környezetvédelmet támogató tevékenységei részeként, így a program idén lép működése 19. évébe.

Toyota Környezetvédelmi Ösztöndíj program

Az idei év témája a "Biodiverzitás Megőrzése” vagy “Klímaváltozás”. Az ösztöndíjakra olyan nonprofit szervezetek és más társadalmi szervezetek, illetve csoportok pályázhatnak (az iskolák kivételével), melyek a témához illő gyakorlati projekteket szeretnének megvalósítani. E tevékenységek azoknak a kezdeményezéseknek a körébe tartoznak, amelyek a 2015. októberében meghirdetett Toyota Környezetvédelmi Kihívás 2050 programban meghatározott célok elérését szolgálják.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.