2010. október 09.

Koronás ingyenreklám

Sokmillió fontos reklámkampányt spórolt meg az a brit filmes csapat, amelyik a szigetországban tabutémának számító királyi családhoz nyúlt.

Sokmillió fontos reklámkampányt spórolt meg az a brit filmes csapat, amelyik a szigetországban tabutémának számító királyi családhoz nyúlt.

Noha csak október 21-én vetítik a Harry herceg elrablása (The Taking of Prince Harry) című másfélórás mozit, a helyi média már mostanra alaposan kitárgyalta a művet. Nem művészi színvonala vagy éleslátása, hanem témája miatt. A történet ugyanis arról szól, hogy Afganisztánban elrabolják a trónörökös legkisebb fiát. A Sebastian Reid által alakított kékvérűt arra kényszerítik, hogy olvassa fel az al-Kaida propagandaüzeneteit, egy másik jelenetben pedig pisztollyal lövöldöznek a húszas évei közepén járó férfi arcába – a fegyver azonban nincs megtöltve.

A Channel 4 filmje ellen már idejekorán riadót fújt a brit bulvármédia. A The Sun nemes egyszerűséggel árulásnak nevezte a filmet, mondván, az veszélyezteti a herceg életét. Különösen, hogy a film előtörténete valós sztori. harry ugyanis 2007 telén Afganisztánba indult, hogy ott töltse katonaideje egy részét – csakhogy két hét után nyilvánosságra került holléte, és biztonsági okokból haza kellett térnie. Egyes muzulmán internetes fórumokon azóta is arról értekeznek a tagok: ha Harry egyszer visszajön Afganisztánba, túszul kellene ejteni. Már csak azért is, mert apja (Károly herceg) és bátyja, Vilmos után ő a harmadik a trónöröklési sorban.

A királyi ház egyelőre nem nyilatkozott a filmmel kapcsolatban.

Forradalom újratöltve

Médiapiac2 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.