2012. június 08.

Kötvényekkel a Szigetért

Átváltoztatható kötvények zártkörű kibocsátásáról hozott döntést a héten az EST MEDIA Nyrt. Igazgatósága. Ebből refinanszíroznák a Sziget hiteleit.

Átváltoztatható kötvények zártkörű kibocsátásáról hozott döntést a héten az EST MEDIA Nyrt. Igazgatósága. A 3 éves kötvényeket minimum 864, maximum 1.488 millió forint mértékben bocsátják ki július 5-én. A kötvényből befolyó források elsősorban a cégcsoport Sziget Kft.-ben meglévő részesedését terhelő hitelek refinanszírozását, ezen felül pedig a hagyományos média terület fejlesztésének felgyorsítását és esetleges kisebb akvizíciók lebonyolítását segítenék.

A kötvény mögé rendelt vagyonelem a cégcsoportnak a régió legnagyobb fesztiválszervező cégében, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-ben meglévő 51 százalékos szavazati jogot biztosító részesedéséből egy 49 százalékos mértékű részesedése lesz.

Az egyes kötvények névértéke 16 millió forint lesz. A kötvényeket a kötvényesek a futamidő alatt előre meghatározott időpontokban 200 forintos névértéken „A” sorozatú EST MEDIA törzsrészvényekre válthatják majd át (azaz egy kötvényt a tőkeösszeget figyelembe véve 80 ezer darab törzsrészvényre lehet majd átváltani). A kibocsátásról, illetve az átváltoztatható kötvények részletes kondícióiról (kamat mértéke, kamatfizetés rendje, átváltási szabályok, a kijelölt jegyzők személyéről) az Igazgatóság 2012. július 3-án hoz döntést, feltéve, hogy az előzetes jegyzési nyilatkozatok legalább a fenti minimum jegyzési összeget lefedik.

A kötvénykibocsátás sikeressége esetén az abból befolyó összeget a kibocsátó elsődlegesen a 2012. április 16-án közzétettek szerint refinanszírozandó, illetve finanszírozandó kötelezettségekre fordítja majd, az esetleges ezen felüli forrásokat pedig – függően azok mértékétől – részben a hagyományos média tevékenysége fejlesztésének felgyorsítására, részben kisebb, a cégcsoport reorganizációjával kialakult kettős (event és program kalauz) profilba illő befektetésekre használná fel.

„Döntésünk egy fontos lépés a forrásbevonás körében, erre alapítva strukturált módon folytathatjuk tovább a tárgyalásokat a befektetőkkel. Úgy vélem, hogy a kötvénykibocsátáshoz a Sziget Kft. többi tulajdonosával együtt elkészített dokumentáció meggyőzően támasztja alá a régió legnagyobb fesztiválszervező cégének erősségeit, értékét és eredménytermelő képességét. A forrásbevonás sikeressége a Sziget megtartásán túl azt is jelentené, hogy az előkészített média fejlesztéseket a tervezettnél korábban valósítanánk meg, így a nemzetközi portfóliónk magyarországi termékei is hamarabb állnának újra növekedési pályára és szereznék vissza a válság előtti helyüket a hirdetési piacon.” – mondta el Pankotai Csaba, az EST MEDIA Nyrt. vezérigazgatója.

„Üdvözöljük a tulajdonostársunk Igazgatóságának mai döntését és az elkövetkező hetekben – ahogy az előkészítés körében eddig is – támogatjuk a forrásbevonás érdekében tett erőfeszítéseit.” – tette hozzá Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója és egyben egyik tulajdonosa.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.