2012. június 08.

Kötvényekkel a Szigetért

Átváltoztatható kötvények zártkörű kibocsátásáról hozott döntést a héten az EST MEDIA Nyrt. Igazgatósága. Ebből refinanszíroznák a Sziget hiteleit.

Átváltoztatható kötvények zártkörű kibocsátásáról hozott döntést a héten az EST MEDIA Nyrt. Igazgatósága. A 3 éves kötvényeket minimum 864, maximum 1.488 millió forint mértékben bocsátják ki július 5-én. A kötvényből befolyó források elsősorban a cégcsoport Sziget Kft.-ben meglévő részesedését terhelő hitelek refinanszírozását, ezen felül pedig a hagyományos média terület fejlesztésének felgyorsítását és esetleges kisebb akvizíciók lebonyolítását segítenék.

A kötvény mögé rendelt vagyonelem a cégcsoportnak a régió legnagyobb fesztiválszervező cégében, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-ben meglévő 51 százalékos szavazati jogot biztosító részesedéséből egy 49 százalékos mértékű részesedése lesz.

Az egyes kötvények névértéke 16 millió forint lesz. A kötvényeket a kötvényesek a futamidő alatt előre meghatározott időpontokban 200 forintos névértéken „A” sorozatú EST MEDIA törzsrészvényekre válthatják majd át (azaz egy kötvényt a tőkeösszeget figyelembe véve 80 ezer darab törzsrészvényre lehet majd átváltani). A kibocsátásról, illetve az átváltoztatható kötvények részletes kondícióiról (kamat mértéke, kamatfizetés rendje, átváltási szabályok, a kijelölt jegyzők személyéről) az Igazgatóság 2012. július 3-án hoz döntést, feltéve, hogy az előzetes jegyzési nyilatkozatok legalább a fenti minimum jegyzési összeget lefedik.

A kötvénykibocsátás sikeressége esetén az abból befolyó összeget a kibocsátó elsődlegesen a 2012. április 16-án közzétettek szerint refinanszírozandó, illetve finanszírozandó kötelezettségekre fordítja majd, az esetleges ezen felüli forrásokat pedig – függően azok mértékétől – részben a hagyományos média tevékenysége fejlesztésének felgyorsítására, részben kisebb, a cégcsoport reorganizációjával kialakult kettős (event és program kalauz) profilba illő befektetésekre használná fel.

„Döntésünk egy fontos lépés a forrásbevonás körében, erre alapítva strukturált módon folytathatjuk tovább a tárgyalásokat a befektetőkkel. Úgy vélem, hogy a kötvénykibocsátáshoz a Sziget Kft. többi tulajdonosával együtt elkészített dokumentáció meggyőzően támasztja alá a régió legnagyobb fesztiválszervező cégének erősségeit, értékét és eredménytermelő képességét. A forrásbevonás sikeressége a Sziget megtartásán túl azt is jelentené, hogy az előkészített média fejlesztéseket a tervezettnél korábban valósítanánk meg, így a nemzetközi portfóliónk magyarországi termékei is hamarabb állnának újra növekedési pályára és szereznék vissza a válság előtti helyüket a hirdetési piacon.” – mondta el Pankotai Csaba, az EST MEDIA Nyrt. vezérigazgatója.

„Üdvözöljük a tulajdonostársunk Igazgatóságának mai döntését és az elkövetkező hetekben – ahogy az előkészítés körében eddig is – támogatjuk a forrásbevonás érdekében tett erőfeszítéseit.” – tette hozzá Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója és egyben egyik tulajdonosa.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 napja

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.