2014. szeptember 19.

Közelebb hozzák a fiatalokhoz a médiát

A Média 2.0 blog első meetupján a konfliktushelyzetek és a trollok kezeléséről is hallhatott a több száz érdeklődő.

A Média 2.0 blog első meetupján a konfliktushelyzetek és a trollok kezeléséről is hallhatott a több száz érdeklődő.

A Média 2.0 blog és közösség célja, hogy a kommunikációszakos hallgatókhoz és a média iránt érdeklődő fiatalokhoz közelebb hozza a „valódi” média világát, hasznos, naprakész információt nyújtson, és elősegítse a szakma megismerését. Ennek jegyében szervezték az első Média 2.0 Meetupot is, ahol hangsúlyos cél volt még a networking, vagy akár az álláskeresés lehetőségének biztosítása is.

A rendezvényen két előadást hallgathattak meg az érdeklődők, amelykehez kérdéseiket is feltehették. Tanács János, a BME Filozófia és Tudománytörténet Tanszékének oktatója a Challenger-katasztrófa konfliktuskezelési tanulságairól beszélt, kitérve az érték- és érdekvezérelt viselkedésre, valamint a szerepkonfliktusokra, az ebből fakadó súlyos következményekre, és arra, hogyan tudunk kilépni egy döntési helyzetből, ha érezzük, hogy nem a kívánt irányba halad. Az Indexről ismert Sixx pedig a trollok kezelésének titkaiba avatta be a hallgatókat, és arról is értekezett, hogy egyes felületeken kialakulnak önszabályozó közösségek, míg más blogok spontán dühöngővé alakulnak, ahol csak a következetesség és a türelem segíthet. No meg a blogger anyagi érdekeltsége. Kitért továbbá a szinte senki által nem olvasott (cserébe nem is széttrollkodott) súlyos szakmai tartalmak és a könnyedebb, bulvárosabb, kattintás- és kommentvadász írások viszonyára is.

A meetupon mintegy 200 fő követte figyelemmel az előadásokat, melyeket kötetlen networking követett. A következő rendezvényre október 14-én kerül sor, akkor B. Csejtei Ildikó, a Sanoma és a TV2-csoport volt marketingigazgatója a kereskedelmi csatornák és a bulvármédia szimbiózisáról, míg Aczél Petra, a BCE docense a médiaműveltségről, mint kulcskompetenciáról beszél majd.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)