2014. szeptember 23.

Közös gyakornoki programot indít a MAKSZ PR-szekciója

Öt ügynökség hangolja össze ennek nyomán a gyakornoki programjait.

Öt ügynökség hangolja össze ennek nyomán a gyakornoki programjait.

Közös gyakornoki program elindításáról döntött legutóbbi ülésén a MAKSZ PR-szekciója. Ennek értelmében az ACG Pro, a Café PR, a Grayling, az Uniomedia és a Well PR közösen kialakított keretrendszerben működtetik gyakornoki programjait. A keretrendszert az egyes ügynökségeknél évek óta érvényben lévő saját gyakornoki programok bevált elemeiből állították össze.

A közlés szerint az öt ügynökség vállalja, hogy a pályakezdő, leendő szakembereknek legalább egy alkalommal tantermi képzést biztosítanak, illetve gyakornoki idejük során fejlődésüket mentor segíti. A gyakornoki képzést a program elindítói fejlesztési terv mentén valósítanák meg, amelynek része lenne a fiatalok bevonása az ügyfélkapcsolati munkába.

A leendő gyakornokokkal szemben alapelvárás, hogy minimum 3 hónapot maradjanak a nekik lehetőséget biztosító ügynökségnél, és kellően motiváltak legyenek. Az ügynökségek fenntartják maguknak a jogot, hogy maguk válasszák ki a képzésben részt vevő fiatalokat a jelöltek közül. A programra a MAKSZ-nál, illetve az öt ügynökség bármelyikénél jelentkezhetnek az érdeklődők.