2017. február 23.

Közös kiállítással készül a Lexus és Neri Oxman

A La Triennale di Milano-ban megrendezett kiállításon emellett a 2017-es Lexus Design Award formatervezési versenyének 12 döntős pályamunkája is látható lesz.

A Lexus a világ legnagyobb formatervezési kiállításán, a 2017-es Milánói Dizájn Héten (más néven Salone Del Mobile) mutatja be "LEXUS YET", azaz "UGYANAKKOR" installációját. A Lexus kiállítása április 4. és 9. között tekinthető meg a Parco Sempione parkban álló ipar- és képzőművészeti múzeumban, a La Triennale di Milanóban.

A Lexus idén tizedik alkalommal vesz részt a Milánói Dizájn Héten, megerősítve a márka formatervezés és innováció iránti szenvedélyes elkötelezettségét. Ennek a jelentős mérföldkőnek a tiszteletére a Lexus együttműködésre lépett az MIT média laboratóriumának docensével, Neri Oxman építésszel és formatervezővel, valamint kutató és tervezőcsapatával: a Mediated Matter Grouppal. A kreatív úttörőként ismert Oxman mindig is az építészet és a formatervezés élvonalába tartozott, dizájn-innovációi a természeti világból építkeznek, abból merítenek ihletet. Oxman szerint a „természet” és a vele látszólag ellentétben álló „technológia” között igenis teremhető harmónia, ami tökéletesen egybevág a Lexus „YET” filozófiájával.

A YET filozófia készteti a Lexust arra, hogy a látszólag ellentmondásos elemeket egymással ötvözve kiterjessze a kreativitás határait. Kompromisszumok helyett harmónia - így szól a márka jelmondata, és az ebből fakadó szinergiák forradalmi eredményeket tesznek lehetővé, miközben korábban elképzelhetetlen lehetőségeket tárnak fel.

„Ha azt a célt tűzzük ki magunk elé, hogy egyesítsük az egymással első pillantásra összeegyeztethetetlen elemeket, képesek leszünk maximálisan kiaknázni a bennünk rejlő kreatív erőt, és feltérképezni a formatervezés és a technológia új határait” – fogalmaz Yoshihiro Sawa, a Lexus ügyvezető alelnöke.

A nézőt az események középpontjába bevonó, lenyűgöző élmény kiegészítéseként a Lexus felvonultatja a Lexus Design Award 12 döntős pályamunkáinak prototípusait, illetve tablóit, amelyeken a vendégek megismerhetik, hogy az alkotók milyen eredeti, innovatív módokon alkalmaznák a YET filozófiát. A Lexus emellett a formatervezés iránt érzett szenvedélyét egy olyan látványos, ötletes retrospektív kiállítással teszi még hangsúlyosabbá, amelyen azt ismerhetjük meg, hogy az elmúlt tíz évben mivel készült a Milánói Dizájn Hétre a márka.