2011. április 06.

Közösen csökkentenék költségeiket a telco óriások

Együtt faragna költségeiből a telekommunikációs ipar két európai óriása. Egyre több piacon kerül szóba az együttműködés.

Együtt faragna költségeiből a telekommunikációs ipar két európai óriása. Egyre több piacon kerül szóba az együttműködés.

Hetekkel ezelőtt jelentette be a France Télécom és a magyar piacon is meghatározó szereplő Deutsche Telekom (DT), hogy Lengyelországban összefognak, és egyesült erővel építik ki a negyedik generációs mobilhálózatot, de a jelek szerint ez csak az első lépése volt a térségbeli együttműködésnek.

A Handelsblatt információja szerint a két konszern az osztrák és a román piacon is összedolgozna, így csökkentve a költségeket épp a legköltségesebb területen: a hálózatépítésben és -üzemeltetésben.

A franciák csak a lengyelországi kooperációból százmillió eurós nagyságrendű megtakarítást várnak 2015-ig; a gazdasági lap cikke szerint a DT még nem kötelezte el magát az együttműködés kiterjesztésére.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.