2018. április 03.

Közösen mutatkoznak be a V4-ek borai

A Visegrádi Csoport 2017–2018. évi magyar elnöksége alkalmából cseh, lengyel és szlovák borokat is bemutatnak a VinCE Budapest Wine Show-n április 5. és 7. között.

A VinCE Budapest Wine Show szervezői mindig is hivatásuknak érezték, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a környező országok borainak. Idén a V4-es országok borai kelnek versenyre a Visegrádi Csoport magyar elnöksége tiszteletére a Várkert Bazárban, a térség legnagyobb borszakmai találkozóján - írják.

A VinCE Budapest 2018 Wine Show-ra 12 cseh, lengyel, szlovák és magyar szakértő kóstolja le a 4 ország borkínálatát, amelyet a VinCE Budapest látogatói is megkóstolhatnak. A versenyt V4 Wine Challenge névre keresztelték, mivel a válogatás szigorú minőségi szempontok szerint történik. A borbírálat április 5-én, csütörtökön történik, április 6-án reggel pedig a Bárkert Bisztróban egy sajtóreggelin mutatják be a nyertes kínálatot a sajtó és a szakma képviselői számára.

A VinCE Budapest 2018 Wine Show-n a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve alakítanak ki idén először V4-es standokat, így a nagyközönség számára is elérhetővé válik a V4 országok borkínálata. „Kiváló fórum lesz ez a régión belüli szakmai kapcsolatok erősítésére, jövőbeni együttműködési lehetőségek megvitatására, ami reményeink szerint hosszú távon előnyére válhatnak a magyar borászati ágazatnak is” – nyilatkozta az eseményről a VinCE Magazinnak Varju Krisztina Dóra, a V4 elnökségének lebonyolításáért felelős miniszteri biztos.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.