2018. április 03.

Közösen mutatkoznak be a V4-ek borai

A Visegrádi Csoport 2017–2018. évi magyar elnöksége alkalmából cseh, lengyel és szlovák borokat is bemutatnak a VinCE Budapest Wine Show-n április 5. és 7. között.

A VinCE Budapest Wine Show szervezői mindig is hivatásuknak érezték, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a környező országok borainak. Idén a V4-es országok borai kelnek versenyre a Visegrádi Csoport magyar elnöksége tiszteletére a Várkert Bazárban, a térség legnagyobb borszakmai találkozóján - írják.

A VinCE Budapest 2018 Wine Show-ra 12 cseh, lengyel, szlovák és magyar szakértő kóstolja le a 4 ország borkínálatát, amelyet a VinCE Budapest látogatói is megkóstolhatnak. A versenyt V4 Wine Challenge névre keresztelték, mivel a válogatás szigorú minőségi szempontok szerint történik. A borbírálat április 5-én, csütörtökön történik, április 6-án reggel pedig a Bárkert Bisztróban egy sajtóreggelin mutatják be a nyertes kínálatot a sajtó és a szakma képviselői számára.

A VinCE Budapest 2018 Wine Show-n a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve alakítanak ki idén először V4-es standokat, így a nagyközönség számára is elérhetővé válik a V4 országok borkínálata. „Kiváló fórum lesz ez a régión belüli szakmai kapcsolatok erősítésére, jövőbeni együttműködési lehetőségek megvitatására, ami reményeink szerint hosszú távon előnyére válhatnak a magyar borászati ágazatnak is” – nyilatkozta az eseményről a VinCE Magazinnak Varju Krisztina Dóra, a V4 elnökségének lebonyolításáért felelős miniszteri biztos.