2011. augusztus 24.

Közösséget épít a Praktiker

Blogol, emellett a Facebookon, a YouTube-on, az IndaVideon és a Twitteren is ott van az áruházlánc.

Blogol, emellett a Facebookon, a YouTube-on, az IndaVideon és a Twitteren is ott van az áruházlánc.
Kovács Gabriella

A közösségi térben fokozza online jelenlétét a Praktiker, amely az otthonszépítés és barkácsolás iránt érdeklődőket kívánja megnyerni, elsősorban hasznos tippek, ötletek segítségével. Emellett egy pályázat keretében egy belsőépítész a Praktiker választékából megtervezi és átalakítja a rajongók otthonait. A közösségi média stratégiát az OMG social media divíziójának támogatásával dolgozták ki.

A Facebookon való megjelenést több hónapos monitoring előzte meg, ennek során a Praktiker konkurenseit és a fogyasztói aktivitásokat elemezték ki a közösségi térben. Emellett központi felület az a blog, ahol Kovács Gabriella belsőépítész blogger ad tippeket és ötleteket, illetve tervezi át rajongók lakásait. Minden hónapban más témában, más helyiséggel lehet pályázni, amelyek közül a belsőépítész négy projektet választ ki. A legtöbb szavazatot kapó otthont nemcsak a virtuális térben, hanem a valóságban is felújítják.

A blog és a Facebook mellett az Indavideón és a Youtube Praktiker-csatornáján ötletadó videók érhetőek el, míg a Twitteren a barkácsáruház akciós ajánlatait lehet nyomon követni. Az online aktivitásokat a Csináld+ és a 4szoba portálokon való megjelenések, PPC kampány, keresőmarketing és display hirdetések támogatják.