2011. május 23.

Közösségi média ügynökséget vett a Tesco

A hírek szerint 60 millió dollárt fizettek a BzzAgentért, amelyet egész pontosan a kereskedelmi lánc kutatócége szerzett meg.

A hírek szerint 60 millió dollárt fizettek a BzzAgentért, amelyet egész pontosan a kereskedelmi lánc kutatócége szerzett meg.

Közösségi média marketinggel foglalkozó ügynökséget vett a Tescóhoz tartozó dunnhumby. Hivatalosan nem erősítették meg, de lapértesülések szerint 60 millió dolláros tranzakció keretében szerezték meg az amerikai BzzAgentet, amely egy évtizede van jelen a piacon. A változás nem érinti a BzzAgent vezetőjét: Dave Balter ügyvezető a helyén marad, csak a dunnhumby ügyvezetője, Simon Hay felé számol be ezután.

A dunnhumby "insight beszállítóként" funkcionál a Tesco számára. Az eredetileg brit, mára nemzetközi kutatócég vásárlói adatokat elemez a kereskedelmi lánc számára, hogy hatékonyabb instore marketing kampányokat alakíthassanak ki a hirdetőknek, illetve többet megtudhassanak a fogyasztói viselkedésről. Ez az eszköztár bővül most ki a közösségi média elemekkel.

"A vásárló manapság olyan befolyással bír, amilyennel a marketing guruk bírtak egy évtizede. A vásárlói döntésekre sok irányból hatnak, s e folyamatban a közösségi médiának kulcsszerepe van a márkák és a kereskedők szempontjából egyaránt. A BzzAgent nem csupán 800 ezer fős WOM adatbázissal bír, hanem arra is hangsúlyt fektet, hogy mérje a megtérülést, illetve a közösségi média szerepét is" - kommentálta az akvizíciót Simon Hay.

#Godislove címmel plakátkampány indul

16 órája

Az Országos Keresztény Vállalkozói Konferencia támogatásával #Godislove címmel plakátkampány indul, ami szelfizésre buzdítja a keresztényeket.