2017. május 08.

Közösségi versenyben újulnak meg a falfelületek

Tizennégy megye harmincegy pályázója verseng környezete megújításáért.

Tizennégy megyéből összesen harmincegy közösség jelentkezett a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A szavazás elindult, a következő körbe a kategóriánként három legtöbb szavazatot kapott projekt jut majd be.

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékeny részt szeretnének vállalni környezetük megszépítésében. A részvétel során az egyetlen kritérium az volt, hogy a kifestendő beltéri falfelületet a pályázó biztosítsa. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, a festést pedig a közösségek önkéntesen, együtt valósítják meg.

„Örömmel tapasztaltuk hogy ilyen sokan összefognak egy jó cél, például egy közösségi ház, vagy egy szürke ebédlő újrafestésének érdekében” – mondta Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője.

A jelentkezéseket idén is két kategóriába sorolták, a 10 ezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek. Szavazni 2017. május 1-től egészen május 21-ig lehet a projekt weboldalán a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetésre pedig május 22-én kerül sor.