2012. március 28.

Kreatív pályázat rich media hirdetéseknek

A versenyt a CEMP Sales House és az Adverticum hirdetéskiszolgáló hirdették meg.

A versenyt a CEMP Sales House és az Adverticum hirdetéskiszolgáló hirdették meg.

Kreatív versenyt hirdetett rich media megoldások számára a CEMP Sales House és az Adverticum, Hass, alkoss, gyarapodj! - Engedd, hogy a rich media gazdagítson mottóval. Ennek apropója, hogy a kiírók szerint az online hirdetők itthon egyelőre kevéssé használják ki a technológia és a sales house-ok adta lehetőségeket.

Az Adverticum AdServerében leginkább használt hirdetési formátumok 2011-ben a hagyományos 728x90, 250x250 és120x240-es bannerek voltak. Pedig a felmérések tanúsága szerint a legnagyobb átkattintási rátával, vagyis a leghatékonyabban teljesítő hirdetések a rich media formátumok - teszik hozzá a közleményben.

A versenybe benevezett kampányoknak 2012. április 9. és június 10. között kell teljesülniük. A pályázóknak a CEMP Sales House-hoz tartozó kiadványok rich media felületeit kell használniuk. A benevezett kampányokra 30 százalék kedvezményt ad a média kereskedőház. Az első hat helyezett a megrendelt kampánnyal azonos értékű ajándék hirdetési felületet kap, emellett az első három helyezett tárgynyereményekkel is gazdagodik.

A pályázatokat szakmai zsűrijét Balatoni Emese (Adverticum, IAB), Karotta (Index, kreatív igazgató), Merényi Dániel (Napirajz), Román Balázs (Kreatív Online, főszerkesztő) és Sixx (Comment.com) alkotja.