2017. november 06.

Kulcsfontosságú piacként tekintenek Európára

Az európai prémium televíziós piacot célozza OLED kijelzőivel az LG Display.

“Európa ideális feltételeket biztosít az OLED termékkategória terjeszkedéséhez, hiszen itt egyrészt magas az új technológiák elfogadottsága, másrészt minden iparágban magas a prémium szegmens piaci részesedése” – mondta a cég első Európai OLED Nap elnevezésű rendezvényén Sang-Deog Yeo, az LG Display elnöke és marketing igazgatója.

A rendezvény résztvevői betekintést nyerhettek az LG Display európai és globális OLED TV stratégiájába, valamint az OLED-del kapcsolatos jövőbeli tervekbe és a technológia alkalmazási lehetőségeibe. Az eseményen olyan vezető európai OLED TV gyártók vettek részt, mint a Loewe, a Bang & Olufsen, a Philips, a Grundig, a Metz, a Panasonic, a Toshiba és az LG Electronics, de további iparági szervezetek is képviseltették magukat, köztük az Európai Kép- és Hangszövetség (European Imaging and Sound Association), a GfK, valamint a Red Dot is.

Más régiókhoz képest az európai TV-piacra az új technológiák gyors adaptálása és terjedése jellemző: a GfK legfrissebb jelentése szerint a teljes európai piac 76 százalékát a prémium UHD, a HDR és a WCG televíziók adják.

“A jövőben még gyorsabban nő majd világszerte az OLED technológiát választó fogyasztók aránya és az OLED technológiát alkalmazó készülékek száma is” – mondta Sang-Hoon Lee, az LG Display szenior alelnöke, a cég televíziós üzletágának értékesítési és marketing vezetője. “Az OLED elismertségének köszönhetően azok a gyártók, amelyek ezt a technológiát választják, a márkaismertség és az eladások területén is sikert aratnak, ami végső soron azt eredményezi, hogy az OLED-centrikus cégek vezetik majd a tévékészülék-piacot.”

Az OLED kijelzők magasabb fényerő mellett is kevésbé terhelik az emberi szemet, mint az LCD képernyők, ezért kisebb mértékű szemfáradást okoznak a folyadékkristályos készülékeknél. A Pacific Egyetemen oktató Dr. James Sheedy kutatása szerint az LCD-nek maximális fényerőn kell működnie ahhoz, hogy éles képet jelenítsen meg, míg az OLED viszonylag alacsony fényerő mellett is a legjobb képminőséget adja vissza a tökéletes fekete megjelenítésének köszönhetően. Az OLED azért is számít emberbarát technológiának, mert bár a nagy fényerő általában szemfáradsághoz vezet, ám az OLED jobban kíméli a szemet, hiszen az LCD-hez viszonyítva kevesebb kék fényt bocsát ki.

“Az LG Display a gyártás és a minőség vonatkozásában stabil rendszert alakított ki, és a 2017-es 1,7 millió darab után 2018-ban már 2,5 millió OLED panel legyártását tervezi” – mondta Sang-Hoon Lee. “Felkészülve arra, hogy várhatóan erős kereslet mutatkozik majd az OLED televíziókra a régióban, szorosan együtt dolgozunk majd európai partnereinkkel, hogy sikeresen eljuttassuk az OLED márkaüzeneteit a potenciális vásárlókhoz.”

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

6 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.