2010. július 01.

Külföldön nem nyaralunk

Az európaiak kétötöde nem megy az idén nyaralni; fele ekkora azok tábora, akik a fapados megoldást azért megengedik maguknak.

Az európaiak kétötöde nem megy az idén nyaralni; fele ekkora azok tábora, akik a fapados megoldást azért megengedik maguknak. Magyarországon a lakosság 25 százaléka költ ezer euró alatt személyenként és évente nyaralásra, mindösszesen 1 százalék nyilatkozott úgy, hogy 1-2 ezuer eurót szán e célra.

A GfK Association és a Wall Street Journal Europe legfrissebb közös felmérése, amely 16 ország lakosságának utazási szokásait vizsgálta, arra jutott: a kontinens nyugati felén 37, a keletin 61 százalék az otthon maradók aránya, akik lemondanak a holiday-ről. A magyaroknál ennél is rosszabb ez a mutató: százból 65-en nem terveznek üdülést, míg a csehek körében csak 30-an nyilatkoztak így. (A bolgárok 71, a románok 70 százaléka nyilatkozott ugyanígy.) A megkérdezettek több mint harmada – amennyiben mégis a pihenés mellett dönt – legfeljebb ezer eurós kiadással számol. Magyarországon a lakosság egynegyede költ ennél kevesebbet fejenként. Ami az utazás idejét illeti, az egy illetve két hetes nyaralások a legjellemzőbbek. Az európaiak legszívesebb saját országukban, pihenéssel töltik el a vakáció napjait. A leglelkesebb utazók

a svédek, 87 százalékuk tervez valamilyen utazást, őket a hollandok (85%) és a belgák (77%) követik. A magyar lakosság valamivel több mint a fele (65%) mond le a nyaralásról idén. A bolgárok utaznak a legkevesebbet, mintegy 70 százalékuk tölti otthon szabadságát.

Magyarországon a lakosság 25 százaléka költ ezer euró alatt személyenként és évente nyaralásra, mindösszesen 1 százalék nyilatkozott úgy, hogy 1-2 ezuer eurót szán e célra.

 

Címkék: prognózis fmcg

Magyarországon startol az UNICEF új programja

21 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.