2014. március 24.

Különleges együttműködést kötött a Viacom és a Tumblr

A 2014-es Upfronts alatt a Viacom csak a Tumblrre szánt kampányokkal jelentkezik, amelyek a cég tévés portfóliójának sorozatait és műsorait támogatják

A 2014-es Upfronts alatt a Viacom csak a Tumblrre szánt kampányokkal jelentkezik, amelyek a cég tévés portfóliójának sorozatait és műsorait támogatják majd.

Exkluzív partneri együttműködést kötött a Viacom és a mikroblog-szolgáltató Tumblr, amelynek részeként vadiúj tartalmakkal látják el a blogszolgáltató közösségét a médiavállalat tévécsatornáinak képviselői. Ráadásul televíziós fronton igen fontos időszakban, hiszen közeleg a 2014-es Upfronts, amely alatt a tévécsatornák prezentálják az újságíróknak és a reklámozóknak friss és visszatérő sorozataikat, színészek és készítők állnak a szakma elé.

A nagyszabású kampány az MTV Movie Awards-szal veszi kezdetét. A blockbuster filmeket díjazó filmes gála előtt, alatt és után képeket, exkluzív tartalmakat és animációs gifeket publikál majd az MTV a Tumblren, amelyek szorosan kapcsolódnak a leglazább amerikai mozis díjátadóhoz. A kampány alatt az olvasóközönség és a bloggerek megismerkedhetnek az MTV Movie Awards legjobb pillanataival, a díjátadókkal, a jelöltekkel és a győztesekkel egyaránt.

A 2013-as MTV Movie Awards a Viacom közleménye szerint igazi social media siker volt, a közösségi felületeken a show 3 milliónál is több említést kapott 1,1 millió felhasználótól, a Legjobb hős kategóriában ráadásul 3,5 millió szavazat érkezett a legnagyobb filmőrültektől.

A Viacom portfólió 2009 óta több mint 40 bloggal és 3 millió követővel képviselteti magát a Tumblren. A globális cég évről-évre erősödik a közösségi médiában, exkluzív kampányával pozícióját kívánja erősíteni, tévés vetélytársait maga mögé utasítva. A tervek szerint a médiavállalat további, hazánkban is elérhető csatornái, a Nickelodeon, a Comedy Central, a VH1 és a VIVA is profitálnak majd az együttműködésből.