2017. május 17.

Különleges társasjátékot jelentetett meg a Milka

Az ötletért, a kreatív tervezésért és kivitelezésért az ARWorks közreműködésével, a HPS felelt.

„A feladatunk egy olyan OOH aktiváció megalkotása volt, mely az nosztalgia jegyében hívja fel a járókelők figyelmét a klasszikus Milka alpesi tejcsokoládéra. Ehhez igazodva a megoldásért egészen a gyermekévekig nyúltunk vissza” – mondta el Tollner Dávid, a HPS kreatív vezetője.

Ezek alapján jutottak el az ötletig, hogy az aktiváció középpontjában egy óriási kockadobós társasjáték álljon, amit a kiterjesztett valóság technológiájának segítségével aktualizáltak, hogy a 21. század közönségét is bevonják a szórakozásba.

A társasjáték a Milka - Alpesi utazás címet kapta, melyben egy felejthetetlen ízkaland során barangolhatjuk be Lilaberg fiktív, ám annál gyengédebb városkáját. A kalandozás során megismerhetjük az alpesi városka mindennapjait, szórakoztató kalandokba keveredhetünk, és – nem utolsó sorban – a Milka alpesi tejcsokoládét is megkóstolhatjuk, újraélve ezzel gyermekkorunk legkedvesebb pillanatait.

Az applikációval használható játék akár otthon (vásárláshoz kötött ajándékként), akár pedig élőben az óriási alpesi világgal borított táblán május 21-ig az Erzsébet téren is kipróbálható, és olyan egyedi, animált feladatokat garantál, mint a szerencsekerék forgatás, a gyár- és cirkuszlátogatás, a telefonfülkében telefonálás, a csokoládékkal kapcsolatos kvízkérdés, vagy éppen a tehénsimogatás.

A HPS által tervezett kreatív grafikának köszönhetően az egyedi interakciók meglepetésszerűen vezérelhetik a következő lépés kialakulását. A játékmezők négy fázisból állnak össze logikailag: megérkezés, feladat végrehajtása, eredmény, következő mező megtalálása.

A program a táblán elhelyezett QR-kódokat figyeli a telefon kameráján keresztül, és ezek alapján generálja a tartalmat, amit a készülék képernyőjén jelenít meg. A fejlesztők megoldották az invert QR-kódokból adódó nehézségeket is. Mindegyik QR-kódhoz ötféle tartalom tartozik, amelyek közül random választ a program.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

4 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.