2017. február 14.

Kutatás nyomán fejlődött a Twitter

Az online hír- és közösségi platform a fogyasztói kutatás segítségével fedezte fel, hogy a szolgáltatást nem használók miért nem értik a Twitter valódi célját.

Leslie Berland, a Twitter marketingigazgatója a tavaly indult „What’s Happening?” kampányuk kapcsán beszélt megállapításaikról. A reklámok azt mutatták be, hogy a digitális platform a legjobb eszköz a legfrissebb hírek, történések és vélemények megosztására.

A marketingtevékenységet két nagy célcsoportra, a Twittert napi szinten használó, azt szerető emberekre és a nem használókra fókuszáló kutatás alapján tervezték meg. Az utóbbi csoport hatékony elérésével a Twitter folyamatosan növelni tudta havi szinten aktív felhasználóinak körét, amely jelenleg 319 millió főt számlál.

A három azonosított akadály közül az első a Twitter pozicionálását illető hosszú távon fennálló inkonzisztencia volt. Az emberek egyszerűen nem tudták, mire való a Twitter. A második, hogy sokan az ismerősökkel és barátokkal összekötő közösségi hálózatként tekintettek a Twitterre, nem ismerték fel a benne rejlő egyéb lehetőségeket. A végső akadály pedig a „csiripelési nyomás”: sokan úgy érezték, hogy ha nem tweetelnek rendszeresen, akkor talán nem is nekik való az alkalmazás.

Mindeközben a szolgáltatás lelkes használói rendre azt a választ adták, hogy „a Twitter megmutatja nekem, mi történik a világban”.

(Forrás: Warc)