2012. május 29.

Kutatási tagozat az MRSZ-ben

Négy piackutató cég alapította a tagozatot a Magyar Reklámszövetségen (MRSZ) belül.

Négy piackutató cég alapította a tagozatot a Magyar Reklámszövetségen (MRSZ) belül.

Kutatási tagozatot alakított a Magyar Reklámszövetség négy tagja: az AGB Nielsen, a GfK Hungária, az Ipsos és a Medián. A tagozat vezetője Vörös Csilla, az AGB Nielsen ügyvezető igazgatója lett.

A piackutató cégek közlése szerint a cél, hogy népszerűsítsék a minőségi piackutatás alapelveit, és a rendelkezésre álló szakmapolitikai eszközökkel érvényt szerezzenek alkalmazásuknak kutatói és megrendelői oldalán egyaránt.

"Szövetségünk nyitott a változások iránt, különösen azokon a területeken, amelyekre eddig kevés figyelmet szenteltünk, és a piackutatás ezek közé tartozik. Bízom abban, hogy az MRSZ új tagozata hatékonyan szolgálja az alapítók minőségi piackutatás iránti elköteleződését" - kommentálta a tagozat létrejöttét Mezriczky László, az MRSZ elnöke.

A tagozat alapítói részt vettek a Professzionális Piackutatók Társaságán (PPT) belül zajló műhelymunkában, melynek eredményeként elkészült a piackutató szakma számára kidolgozott ISO 2052 nemzetközi szabvány magyarországi honosítása és ehhez kapcsolódóan a PPT minőség elnevezésű szigorított szakmai kritériumrendszer.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)