2011. február 08.

Kutatási vonalon erősít az Omnicom csoport

Az ügynökségi holding több analitikai, illetve kutatócég megvásárlásával lépett előre marketingkutatási területen.

Az ügynökségi holding több analitikai, illetve kutatócég megvásárlásával lépett előre marketingkutatási területen.

A digitális kutatások területén erősíthet az Omnicom csoport, miután DAS nevet viselő, különböző nem klasszikus ügynökségi szolgáltatásokat kínáló divíziója megvett két kutatócéget is.

Ezek egyiket a Salt Lake City központtal működő The Modellers, amely a vállalati döntéselőkészítés során alkalmazható analitikai és prediktív modellalkotási szolgáltatásokat kínál.

A másik cég, melynek megszerzéséről az ügynökségi holding nemrég tett bejelentést, a Communispace Corporation marketingkutató cég, amely termékek, szolgáltatások tesztelésére, illetve ötletek generálására alkalmas online közösségek felépítésével és kezelésével foglalkozik.

Az Omnicom - hasonlóan például az Interpublichoz vagy a Havashoz - az utóbbi években messze kevesebb digitális akvizícióval vétette észre magát, mint a Publicis csoport, amely jelentős mértékben e terület erősítésére hozta létre a VivaKit, illetve a WPP, amelynek deklaráltan két fókusza van évek óta: a feltörekvő piacok és a digitális tér.

Címkék: omnicom

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.