2012. június 07.

Kutatói nap a digitális közönségmérési tenderről

Az eseményt az IAB és a MAKSZ szervezi. Ott mutatják be a Mediascope magyar adatait is.

Az eseményt az IAB és a MAKSZ szervezi. Ott mutatják be a Mediascope magyar adatait is.

Kutatói napot tart június 15-én az IAB és a MAKSZ, ahol bemutatják a Digitális Közönségmérési Tender (dkt13) folyamatát és eredményeit. A projektről Máth András, a tender irányítója beszél, majd a nyertes Gemius-Ipsos páros mutatja be a szolgáltatást részleteiben.

A Sanoma Media székházában megrendezésre kerülő napon emellett a páneurópai Mediascope kutatás főbb magyar adatait is ismertetik. A prezentációt Alison Fennah, az IAB Europe kutatásért felelős alelnöke tartja. (A nemzetközi Mediascope adatok elérhetőek egy korábbi cikkünkben.)

"A Kutatói nap elsődleges célja, hogy átláthatóvá tegyük a Digitális Közönségmérési Tender folyamatát és minél szélesebb körben a nagyközönség számára is betekintést nyújtson a nyertes konzorcium szolgáltatásába" – nyilatkozta Novák Péter, az IAB Hungary elnöke.

"Fontosnak tartjuk továbbá, hogy bemutassuk a Magyarországon először, az IAB Europe által készített Mediascope médiafogyasztási kutatás főbb eredményeit" – tette hozzá Somogyi Endre, az IAB Hungary ügyvezetője.

A kutatói napot megelőzően, június 14-én 20 órától az IAB Hungary nyílt és kötetlen networking estet is szervez az interaktívreklám-szakma számára, IAB Café néven. A helyszín ezúttal az Absolut Pop Up Bar lesz, ahol a közönséget az RCKO DJ-k szórakoztatják.