2012. június 07.

Kutatói nap a digitális közönségmérési tenderről

Az eseményt az IAB és a MAKSZ szervezi. Ott mutatják be a Mediascope magyar adatait is.

Az eseményt az IAB és a MAKSZ szervezi. Ott mutatják be a Mediascope magyar adatait is.

Kutatói napot tart június 15-én az IAB és a MAKSZ, ahol bemutatják a Digitális Közönségmérési Tender (dkt13) folyamatát és eredményeit. A projektről Máth András, a tender irányítója beszél, majd a nyertes Gemius-Ipsos páros mutatja be a szolgáltatást részleteiben.

A Sanoma Media székházában megrendezésre kerülő napon emellett a páneurópai Mediascope kutatás főbb magyar adatait is ismertetik. A prezentációt Alison Fennah, az IAB Europe kutatásért felelős alelnöke tartja. (A nemzetközi Mediascope adatok elérhetőek egy korábbi cikkünkben.)

"A Kutatói nap elsődleges célja, hogy átláthatóvá tegyük a Digitális Közönségmérési Tender folyamatát és minél szélesebb körben a nagyközönség számára is betekintést nyújtson a nyertes konzorcium szolgáltatásába" – nyilatkozta Novák Péter, az IAB Hungary elnöke.

"Fontosnak tartjuk továbbá, hogy bemutassuk a Magyarországon először, az IAB Europe által készített Mediascope médiafogyasztási kutatás főbb eredményeit" – tette hozzá Somogyi Endre, az IAB Hungary ügyvezetője.

A kutatói napot megelőzően, június 14-én 20 órától az IAB Hungary nyílt és kötetlen networking estet is szervez az interaktívreklám-szakma számára, IAB Café néven. A helyszín ezúttal az Absolut Pop Up Bar lesz, ahol a közönséget az RCKO DJ-k szórakoztatják.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

23 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.