2012. március 06.

Lájkolható banner a UPC kampányában

A rich media és a Facebook engagement hirdetések előnyeit kívánta kombinálni a kampányt tervező és megvalósító Fastbridge.

A rich media és a Facebook engagement hirdetések előnyeit kívánta kombinálni a kampányt tervező és megvalósító Fastbridge.

A rich media és a Facebook engagement hirdetések (pl. like ad, sponsored story) előnyeit kívánta kombinálni a Fastbridge azzal a formátummal, melyet a UPC jelenleg futó, a legnagyobb hazai oldalakon látható kampányában alkalmazott. A hirdetési formátum Erős Attila, az ügynökség vezetője szerint saját fejlesztés. A banner valós időben mutatja, hogy az adott kampányhoz tartozó Facebook-oldalt ismerőseink közül ki lájkolja. A szakember szerint ugyanakkor a megoldás kiterjeszthető a hirdető Facebook-profilján kívülre is.

A Fastbridge azért választotta a lájkolható bannert, mert a Facebookot itthon képviselő  Thinkdigital által menedzselt kampányoknál az a tapasztalat, hogy akár kétszer olyan szívesen kattintanak a felhasználók az olyan hirdetésekre, amelyeknél látható, hogy az tetszett az ismerősöknek is, mint a hagyományos ASU hirdetésekre. A közösségi oldal saját tesztjei szerint pedig az engagement ad más paraméterekben is jobb, így pl. a bevonódás, a megjegyezhetőség vagy a szavazási arány tekintetében is.