2010. szeptember 19.

Lassan száműzik a reklámot

Nem tudja abban az ütemben reklámmentesíteni a közmédiát a francia kormány, ahogyan korábban tervezték. Hiányzik hozzá a pénz.

Nem tudja abban az ütemben reklámmentesíteni a közmédiát a francia kormány, ahogyan korábban tervezték. Hiányzik hozzá a pénz.

Az eredeti elgondolás szerint 2011 decemberétől már nem sugárzott volna hirdetéseket az öt közszolgálati televízió, most viszont három évvel kitolják a reklámtalanítási időszakot. Frederic Mitterrand kultuszminiszter egy interjúban ugyanis azt közölte: jövő novembertől csak fokozatosan vezetik ki a hirdetéseket ezen adókról.

Egy kormánypárti politikus korábban arról beszélt: a francia államháztartás állapota miatt nem hajtható végre az intézkedés, mivel a reklámok évi 3-400 millió eurót hoznak a közmédia-kasszába – a kieső pénzt pedig az államnak kellene pótolnia.

A folyamat már két éve elindult: 2009 első percétől érvényes az a rendelkezés, amely reggel hat és este nyolc óra közé „száműzi” a hirdetéseket a közcsatornákon, az így kieső pénzeket pedig részben a kereskedelmi adóktól elvont forrásokból pótolná. (Ezek értelemszerűen tiltakoznak a sáp ellen, noha épp az ő üzletüket lendítené fel, ha a most a közmédiában hirdetők hozzájuk vándorolnának.)

Szűrőprogramot támogat a Danone Magyarország

3 órája

2018-ban ismét országjáró körútra indul Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának speciális szűrőkamionja. A legnagyobb nemzeti szűrőprogramhoz idén a Danone kiemelt stratégiai partnerként csatlakozik.

Új ízvilág a Drehertől

3 órája

A fővárosi főzde kínálatában is megjelent az első felsőerjesztésű variáns. A Pale Ale ráadásul jól illeszkedik a kommunikációs platformhoz is.