2017. április 04.

Láthatatlan munka a She’s Mercedes-en

A márka számára kiemelten fontos a hölgyekkel kezdeményezett párbeszéd az őket foglalkoztató témákról, így a legutóbbi, hazai divathéten megrendezett eseményen a láthatatlan munkáról esett szó.

A KSH adatai alapján ha minden munka beleszámítana a GDP-be, akkor 25 százalékkal, vagyis mintegy 1565 milliárd forinttal lehetne magasabb a nemzeti össztermék összege.

„Magától értetődőnek tűnik, de vajon házimunka-e, ha a férj segít elmosogatni, vagy porszívózni, és munka-e, ha a gyerek születésnapi tortáját készítjük el? Statisztikai értelemben munkának tekintünk minden olyan tevékenységet, amiért egyfelől nem jár fizetség, másfelől helyettesíthető lenne valamilyen szolgáltatás vagy piaci termék megvásárlásával” – mondta el Giczi Johanna, a KSH főtanácsosa a She’s Mercedes beszélgetésen.

B-J: Sztipichné Kozári Edina, Áron Eszter (az ÁERON márka vezető tervezője, Giczi Johanna.
Fotó: Daimler

„A She’s Mercedes platform egyik fontos alappillére, hogy a dolgozó nők mindennapi problémáiról generáljon párbeszédet, a házimunka alacsony presztízse pedig sajnos még mindig sok nőtársunk mindennapi problémája. Bízom benne, hogy ezzel az eseménnyel sikerült felhívnunk erre a területre is a figyelmet, ahogy azt tettük a női sztereotípiák kapcsán a tavalyi évben”– mondta el Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Hungária Kft. marketing és PR vezetője.

Címkék: gazdaság mercedes