2017. április 04.

Láthatatlan munka a She’s Mercedes-en

A márka számára kiemelten fontos a hölgyekkel kezdeményezett párbeszéd az őket foglalkoztató témákról, így a legutóbbi, hazai divathéten megrendezett eseményen a láthatatlan munkáról esett szó.

A KSH adatai alapján ha minden munka beleszámítana a GDP-be, akkor 25 százalékkal, vagyis mintegy 1565 milliárd forinttal lehetne magasabb a nemzeti össztermék összege.

„Magától értetődőnek tűnik, de vajon házimunka-e, ha a férj segít elmosogatni, vagy porszívózni, és munka-e, ha a gyerek születésnapi tortáját készítjük el? Statisztikai értelemben munkának tekintünk minden olyan tevékenységet, amiért egyfelől nem jár fizetség, másfelől helyettesíthető lenne valamilyen szolgáltatás vagy piaci termék megvásárlásával” – mondta el Giczi Johanna, a KSH főtanácsosa a She’s Mercedes beszélgetésen.

B-J: Sztipichné Kozári Edina, Áron Eszter (az ÁERON márka vezető tervezője, Giczi Johanna.
Fotó: Daimler

„A She’s Mercedes platform egyik fontos alappillére, hogy a dolgozó nők mindennapi problémáiról generáljon párbeszédet, a házimunka alacsony presztízse pedig sajnos még mindig sok nőtársunk mindennapi problémája. Bízom benne, hogy ezzel az eseménnyel sikerült felhívnunk erre a területre is a figyelmet, ahogy azt tettük a női sztereotípiák kapcsán a tavalyi évben”– mondta el Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Hungária Kft. marketing és PR vezetője.

Címkék: gazdaság mercedes

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

21 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.