2016. szeptember 19.

Látott már elfogadható reklámot?

Krimikből ismerős az alvilági figurákkal információt csereberélő zsaru alakja. De mi történik, ha egy reklámblokkoló bonyolódik ilyesmibe?

Megbolygathatja az online hirdetési piacot az a megoldás, amelyről a napokban a Financial Times számolt be: egy német cég ugyanis bevezette az elfogadható reklám fogalmát. Ráadásul egy olyan társaságról van szó, amelyik alapvetően reklámblokkolással foglalkozik – egyik vezetőjük közlése szerint azonban rájöttek, hogy a teljes marketingcsendnél sokkal jobb, ha moderáltan engednek marketingüzeneteket felhasználóik közelébe.

A saját közlése szerint százmilliónál több eszközön reklámot blokkoló német Eyeo ötlete abban áll, hogy csak olyan hirdetéseket engednek keresztül rendszerükön, amelyek megfelelnek az „elfogadható reklám” kritériumainak. Ez a saját regularendszer rögzíti méretet, az elhelyezést és a tematikát is. A piac nagy szereplői által elutasított modellre azonban fényes jövő várhat, tekintve, hogy Nagy-Britanniában például már minden ötödik eszközön fut reklámblokkoló.