2011. június 15.

Leépít a Disney

Kirúgásokba kezd a Disney, miután nem futott úgy DVD-ágazata, ahogy azt tervezték: első lépésben kétszáz állást nyesnek le. Nincsenek ezzel egyedül.

Kirúgásokba kezd a Disney, miután nem futott úgy DVD-ágazata, ahogy azt tervezték: az első lépésben kétszáz állást nyesnek le. Nincsenek ezzel egyedül.

Szakértők szerint a Disney létszámvágása csak az első fecske az ágazatban: több hollywoodi stúdió is hasonló lépésre készül, mivel további megtakarítási lehetőséget látnak egy átszervezésben. A Disney egyelőre nem kommentálta a Financial Times információját.

A lap ugyanakkor arra emlékeztetett: a Paramount-tulajdonos Viacom vezérigazgatója a múlt héten már pedzegette, hogy "kihívásokkal küszködik" otthoni szórakoztató üzletáguk. Ez nem is csoda, hiszen a Blu-ray és DVD-eladások tavaly mintegy húsz százalékkal estek az Egyesült Államokban, és a trend kitart: az idei év első negyedében 2,1 milliárd dollár volt a forgalom, míg egy évvel korábban 2,6.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.