2011. június 15.

Leépít a Disney

Kirúgásokba kezd a Disney, miután nem futott úgy DVD-ágazata, ahogy azt tervezték: első lépésben kétszáz állást nyesnek le. Nincsenek ezzel egyedül.

Kirúgásokba kezd a Disney, miután nem futott úgy DVD-ágazata, ahogy azt tervezték: az első lépésben kétszáz állást nyesnek le. Nincsenek ezzel egyedül.

Szakértők szerint a Disney létszámvágása csak az első fecske az ágazatban: több hollywoodi stúdió is hasonló lépésre készül, mivel további megtakarítási lehetőséget látnak egy átszervezésben. A Disney egyelőre nem kommentálta a Financial Times információját.

A lap ugyanakkor arra emlékeztetett: a Paramount-tulajdonos Viacom vezérigazgatója a múlt héten már pedzegette, hogy "kihívásokkal küszködik" otthoni szórakoztató üzletáguk. Ez nem is csoda, hiszen a Blu-ray és DVD-eladások tavaly mintegy húsz százalékkal estek az Egyesült Államokban, és a trend kitart: az idei év első negyedében 2,1 milliárd dollár volt a forgalom, míg egy évvel korábban 2,6.

Még jelentkezhet a piac márciusi seregszemléjére

Médiapiac17 perce

Ma még regisztrálhat a Médiapiac kétnapos konferenciájára, a geneRÁCIÓkra, ahol a nagy médiavállalatok, a marketingszektor szakemberei, a reklámpiac nagy hirdetői és a piackutató cégek előadói vesznek részt.