2011. szeptember 07.

Lehet pályázni a CSR Hungary Díjra

Október 17-ig várják a nevezéseket, új kategóriákat is kialakítottak a szervezők.

Október 17-ig várják a nevezéseket, új kategóriákat is kialakítottak a szervezők.

2011. október 17-ig várja a CSR Hungary Díjra a jelentkezéseket a CSR Hungary. A díj kategóriái idén módosulnak: a CSR menedzsment kategóriában külön csoportban értékelik az állami érdekeltségű cégeket, a Közös felelősség-közös ügyek kategóriában pedig Egészség, Sokszínűség-esélyegyenlőség és Kultúra-oktatás csoportot alakítottak ki. Emellett 2011-ben Környezet-Zöld kiválóság kategóriában is pályázhatnak a cégek. A CSR Kiválóság címet egy személy nyerheti el, ez lehet újságíró, vezérigazgató, csr vezető vagy bármely egyéb piaci szereplő.

"Díjazottjaink közül többen nemzetközi szinten is elismerést szereztek a CSR Hungary Díj elnyerése után: az InterContinental Budapest csr tevékenységét nemzetközi csr díjjal jutalmazták, New Yorkban, Washingtonban a Béres Egészség Hungarikum szakmai workshop témája. A Hotel Panda elnyerte az Európai Vállakozói Díjat. Nagyon fontos, hogy a csr és fenntartható fejlődés nemzetközi szinten kialakított alapelvei csak akkor töltik be igazi funkcióikat, ha helyi szinten a helyi társadalmi problémákra is megoldások születnek. S ehhez éppen a csr megfelelő eszköz lehet!" - mondta el Takács Júlia, a CSR Hungary alapítója

Az elismerés stratégiai és kommunikációs támogatására tavaly megállapodás született a CSR Hungary és a Magyar Európai Üzleti Tanács, a Magyar Innovációs Szövetség, a Menedzserek Országos Szövetsége, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társasága, illetve a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége között. Ez az együttműködés idén a közlés szerint további két szervezettel bővül.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.