2017. március 14.

Lemérték a Facebook valódi hatékonyságát

A Visual IQ marketingelemző szoftver segítségével az eddig nem mért Facebook-megjelenések hatékonyságát is ki tudták számítani egy O2-kampánynál.

Az O2, a Havas médiaügynökség és a Facebook egy pilot keretében hasonlította össze a közösségi oldal ROI-ját más digitális csatornákkal, kiadókkal és reklámelhelyezésekkel.

A Visual IQ a tavaly szeptemberben bejelentett együttműködés keretében a Facebook Custom Audience adataihoz is hozzáfér. Ha más digitális csatornákat – affiliate, fizetett közösségi média és fizetett kereső - a Custom Audience reklámelhelyezésekkel kombinálják, a konverziós ráta 16 százalékkal nő a teszt eredményei szerint. Az új fogyasztók megszerzésében 52 százalékos, a meglévő ügyfelek esetében pedig 38 százalékos költséghatékonyság-javulást tapasztaltak.

„A tapasztalataink alapján ezentúl jobban tervezhetjük és optimalizálhatjuk a marketingmixünket, valamint biztosíthatjuk, hogy a hirdetéseink még relevánsabbak legyenek a meglévő és potenciális ügyfeleink számára” – értékelte a pilotot Nick Adams, az O2 digitális marketingkommunikációért felelős vezetője.

James Olney, az O2 digitális marketingköltéseit kezelő és 2015 óta értékelő Havas Media Group senior üzleti elemzője hozzátette: „A teljes médiabefektetés követhetetlensége eddig nem tette lehetővé, hogy a Facebook valódi hatását felmérhessük. A Visual IQ és a facebook partnersége kulcsfontosságú volt abban, hogy meghatározzuk a platform valódi értékét, valamint annak lehetőségét, hogy más csatornákhoz és taktikai lépésekhez adva hogyan segít az értékesítés növelésében és a kívánt üzleti célok elérésében.”

A Visual IQ ügyfelei a Facebook teljes portfólióján – Facebook, Instagram, Audience Network, Custom Audience – értékelhetik reklámjaik eredményességét. Az O2 mellett három további ügyfelük vesz részt a Facebook pilot programjában.

(Forrás: Business Wire)