2017. március 14.

Lemérték a Facebook valódi hatékonyságát

A Visual IQ marketingelemző szoftver segítségével az eddig nem mért Facebook-megjelenések hatékonyságát is ki tudták számítani egy O2-kampánynál.

Az O2, a Havas médiaügynökség és a Facebook egy pilot keretében hasonlította össze a közösségi oldal ROI-ját más digitális csatornákkal, kiadókkal és reklámelhelyezésekkel.

A Visual IQ a tavaly szeptemberben bejelentett együttműködés keretében a Facebook Custom Audience adataihoz is hozzáfér. Ha más digitális csatornákat – affiliate, fizetett közösségi média és fizetett kereső - a Custom Audience reklámelhelyezésekkel kombinálják, a konverziós ráta 16 százalékkal nő a teszt eredményei szerint. Az új fogyasztók megszerzésében 52 százalékos, a meglévő ügyfelek esetében pedig 38 százalékos költséghatékonyság-javulást tapasztaltak.

„A tapasztalataink alapján ezentúl jobban tervezhetjük és optimalizálhatjuk a marketingmixünket, valamint biztosíthatjuk, hogy a hirdetéseink még relevánsabbak legyenek a meglévő és potenciális ügyfeleink számára” – értékelte a pilotot Nick Adams, az O2 digitális marketingkommunikációért felelős vezetője.

James Olney, az O2 digitális marketingköltéseit kezelő és 2015 óta értékelő Havas Media Group senior üzleti elemzője hozzátette: „A teljes médiabefektetés követhetetlensége eddig nem tette lehetővé, hogy a Facebook valódi hatását felmérhessük. A Visual IQ és a facebook partnersége kulcsfontosságú volt abban, hogy meghatározzuk a platform valódi értékét, valamint annak lehetőségét, hogy más csatornákhoz és taktikai lépésekhez adva hogyan segít az értékesítés növelésében és a kívánt üzleti célok elérésében.”

A Visual IQ ügyfelei a Facebook teljes portfólióján – Facebook, Instagram, Audience Network, Custom Audience – értékelhetik reklámjaik eredményességét. Az O2 mellett három további ügyfelük vesz részt a Facebook pilot programjában.

(Forrás: Business Wire)

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.