2016. június 03.

Lengyel tendert nyert a Gemius

Ismét a Gemiust választották a digitális közönségmérés hivatalos szolgáltatójának Lengyelországban.

Május 31-én a PBI részvényesei úgy döntöttek, hogy újra a Gemiusszal szeretnének együttműködni. Ez azt jelenti, hogy júniustól kezdődően a Gemius és a PBI közösen végzik a lengyel digitális közönségmérést, amelynek adatait napi és havi rendszerességgel fogják publikálni.

A Gemius a PBI megbízásából végzett digitális közönségmérés során alkalmazni fogja az elmúlt hónapokban a Gemius által bevezetett új funkciókat is, beleértve a PC-s és mobilos látogatottsági adatokat, a honlapok és kiadók teljes elérését eszköztől függetlenül, a PC-s forgalom bontását helyszínek szerint (otthon és munkahelyen). Az ügyfelek napi és havi rendszerességgel kapják az adatokat.

A lengyelországi digitális közönségmérés hivatalos szolgáltatói címének elnyerése nem az egyetlen gemiusos siker. Márciusban a vállalat elindította a videohirdetési piac kutatását Lengyelországban és Ukrajnában. Májusban a Cseh Köztársaságban kiírt pályázaton nyert mint hivatalos digitális közönségmérés-szolgáltató.

Mindegyik piacon magas szakmai színvonal mellett, komoly versenyben bizonyult a Gemius a legjobbnak, amire nagyon büszkék vagyunk. A magyar piacon is folyamatos innovációra és új termékek bemutatására számíthatunk a multiplatform és az említett díjnyertes módszertan bevezetését követően is – idézi a cég közleménye Varga Zoltánt, a Gemius Hungary gemiusAudience szolgáltatás menedzserét.