2014. február 05.

Lenovo-lendület

Globális harmadik helyezetté vált az okostelefonok globális piacán a kínai Lenovo, miután felvásárolta a Motorola készülék-üzletágát.

Globális harmadik helyezetté vált az okostelefonok globális piacán a kínai Lenovo, miután felvásárolta a Motorola készülék-üzletágát.

A WirelessWeek beszámolója szerint három éven keresztül elhúzódó fizetéssel, összesen 2,91 milliárd dollárért cserél gazdát az amerikai vállalat e része. Egyes források máris azt kalkulálják, hogy a Google konszolidált árbevételének csökkenő töredékét (a tavalyi harmadik negyedévben 8, az előző esztendőben még 13 százalékát) hozó, 2011 végén megvett Motorola feldarabolásával igencsak jól keresett az internetes óriáscég.

A jelek szerint azonban a Lenovo sem járt rosszul az üzlettel. A bevásárlással az Apple-hez pozícionálhatja magát, hiszen a számítógép-, a tablet- és az okostelefon-piacon is jelen van, a Motorola révén pedig erősítheti jelenlétét az észak-amerikai térségben.

A kínai cég döntött arról is, ki költheti reklámpénzeit Afrikában, Európában és a Közel-Keleten. A globális megbízást ez nem érinti.

A Total Media által elnyert megbízás olyan kulcspiacokra is vonatkozik, mint Német-, Francia- és Olaszország, Hollandia vagy Skandinávia, de ebbe a kalapba tartoznak egyes kelet-európai államok is. A későbbi győztesnek az eddig a brit és a német piacon a Lenovonak dolgozó Maxust kellett legyőznie, amely a Neo@Ogilvy-val az oldalán szállt harcba e megbízások megtartásáért.

A CampaignLive emlékeztet arra is: a döntés nem érinti a Saatchi&Saatchi 2011-es megbízását, amely akkori becslések szerint globálisan évi 60 millió font elköltésére vonatkozott. A cikk szerint a Total Media nem sokkal azt követően szerezte meg a Lenovo megbízást, hogy elnyerte a leginkább nyomtatóiról ismert Epson európai büdzséjének tervezését és költését.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.