2014. január 31.

Leukémiás gyermekekért kampányol az Ogilvy & Mather

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt segíti az ügynökség az 1%-os gyűjtésben

Az szja 1 százalékáért indított kampányt az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány; a segélyszervezet meghívásos tenderen választott új partnert az Ogilvy & Mather személyében. A tévés kampányt online megjelenések és egy új, látványos vizuális elem erősíti.

"Nagyon jó érzés, hogy a kreativitásunkat egy ilyen fontos ügy szolgálatába állíthatjuk. Rendkívül izgalmas és felelősségteljes munka, ahol a kampány sikerén beteg gyermekek élete múlik" - mondta Benesch Ferenc, az O&M kreatív igazgatója.

A két hullámban futó kampány során két kisfilmet mutatnak be, online felületeken zajló kommunikációval kiegészítve. A tévés megjelenéseket az Artmedia tervezte, a filmek elkészítésében az O&M partnere az Umbrella volt.


A forgatásról werkfilm is készült. Az új kreatívval együtt az alapítvány új emblémát is kapott, a stopleukemia.hu felkiáltójel grafikája Gerő Elektra, a O&M art director-ának munkája.

„Úgy éreztük, fontos egy egyedi – a többi, hasonló elnevezésű alapítványtól markánsan megkülönböztető – név és embléma kitalálása, amely könnyen megjegyezhető és vizuálisan is gyorsan azonosítható." – indokolta Benesch Ferenc a stopleukemia.hu indítását.