2017. szeptember 11.

Leveszik a vörös csillagot a Heinekenről?

Szeptember végén megszavazhatja a parlament a lex Heinekenként elhíresült törvénytervezetet.

Az Európai Bizottság elfogadta az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmát, a jogi akadályok tehát elhárultak. Ezenkívül ősszel érkezhetnek olyan piaci intézkedések is, amelyek a multinacionális gyártók pozícióját rontanák a magyar sörfőzdék javára - idézi az Index Szatmáry Kristófot, a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosát.

A miniszteri biztos szerint már csak az Országgyűlés döntésén múlik, hogy az összes önkényuralmi jelkép eltűnjön a termékekről, a reklámhordozókról és a szolgáltatásokból, ugyanakkor az EB elvárása az, hogy a gyakorlatban nem lehet majd megkülönböztető a szabályozás egyetlen cég hátrányára sem.

A vörös csillag eltüntetése nem csak a Heinekent, de más márkát, így a Milky Wayt, a San Pellegrinot, a Redstar Jeanst és a Converset is érintheti.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.