2017. szeptember 11.

Leveszik a vörös csillagot a Heinekenről?

Szeptember végén megszavazhatja a parlament a lex Heinekenként elhíresült törvénytervezetet.

Az Európai Bizottság elfogadta az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmát, a jogi akadályok tehát elhárultak. Ezenkívül ősszel érkezhetnek olyan piaci intézkedések is, amelyek a multinacionális gyártók pozícióját rontanák a magyar sörfőzdék javára - idézi az Index Szatmáry Kristófot, a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosát.

A miniszteri biztos szerint már csak az Országgyűlés döntésén múlik, hogy az összes önkényuralmi jelkép eltűnjön a termékekről, a reklámhordozókról és a szolgáltatásokból, ugyanakkor az EB elvárása az, hogy a gyakorlatban nem lehet majd megkülönböztető a szabályozás egyetlen cég hátrányára sem.

A vörös csillag eltüntetése nem csak a Heinekent, de más márkát, így a Milky Wayt, a San Pellegrinot, a Redstar Jeanst és a Converset is érintheti.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

2 órája

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.