2012. február 02.

Lezárult a WAZ Médiacsoport eladása

Hónapokig tartó tárgyalások után többségi tulajdont szerzett a kiadó társalapítójának lánya, Petra Grotkamp.

Hónapokig tartó tárgyalások után többségi tulajdont szerzett a kiadó társalapítójának lánya, Petra Grotkamp.

Többségi tulajdont szerzett a WAZ-ban a kiadó társalapítójának lánya, Petra Grotkamp. Ezzel Jacob Funke lánya addigi 16,66 százalékos tulajdonrészén túl további 50 százalékot szerzett. Ezt korábban a másik alapító, a Brost család birtokolta.

A tulajdonrészek átvándorlása nyomán Bodo Hombach, aki a vállalatnál a Brost-oldalt képviselte, tíz év után távozik a WAZ-tól. Így a kiadó ügyvezetője további intézkedésig Christian Nienhaus marad.

Az adás-vétel egyébként a német médiapiac évek óta egyik legnagyobb ügylete volt. A Pannon Lapok Társaságát és a HVG-t is 75 százalékban tulajdonló médiacsoport ugyanis Európa legnagyobb regionális lapszövetsége.

Az esseni esemény hatására 40 százalékkal, 3,5 milliárd euróra nőtt a kiadói szektor 2011-es, a vállalati összeolvadásokat és felvásárlásokat jelző M&A volumene – állapította meg a Bartholomäus & Cie tanácsadó cég.

Lehallgatással is felléphet a GVH

2020. október 14.

Két rendkívül fontos, az eddigi versenyjogi szabályozást átíró változás is történt a közelmúltban, amely bővíti a Gazdasági Versenyhivatal mozgásterét a kartellek elleni küzdelemben.