2013. július 26.

MAKSZ: Újabb rekordot döntött a hazai EFFIE

Lezárult a hazai EFFIE Hatékonysági Reklámverseny nevezési időszaka. A versenyre rekordszámú nevezés érkezett.

Lezárult a hazai EFFIE Hatékonysági Reklámverseny nevezési időszaka. A versenyre rekordszámú nevezés érkezett, a legkedveltebb kategória a Bevezető kampány kategória lett.

A tavalyi rekordot is túlszárnyalva 131 pályamű érkezett az idei, 12. hazai EFFIE-re, a hatékony marketingkommunikáció versenyére. Ez minden idők eddigi legtöbb nevezése a hazai EFFIE történetében.

A most 12. alkalommal megrendezésre kerülő hazai EFFIE-re érkező rekordmennyiségű nevezés a szervezők szerint elsősorban a díj presztízsének, az egyre rutinosabb nevezőknek köszönhető, de szerepe van a nevezési rekordban a verseny meghirdetését követően rendezett EFFIE workshopnak, a hatékony kommunikációnak és a felhasználóbarát online nevezési rendszernek is. Idén 48 pályázó száll versenybe a rangos díjért. A pályázók közül 4 a megrendelői-, 2 a média-, 42 pedig az ügynökségi oldalt képviseli.

Az idén meghirdetett kategóriákból a legtöbb pályázat a Bevezető kampány kategóriába érkezett, a további sorrend: Image, Pénzügyi szolgáltatások, Élelmiszer/snack, Fogyasztási cikk/autó, Élelmiszer/étel, Telekommunikációs szolgáltatás, Szolgáltatás/egyéb.

Az ügynökségek által benyújtott pályázatok számát tekintve az ACG Reklámügynökség és az OMD 11-11 nevezéssel vezeti a mezőnyt, őket követi a Havas Media és a PHD 9-9 pályázattal, majd a Café Communications, a DDB és a MEC Hungary 6-6 nevezéssel. Az élbolyt képviseli még a MediaCom 5, a Human Dialog 4, a Universal McCann 4, és a Y&R szintén 4 pályaművel. A nem ügynökségi szektorból a Provident, az MTM-SBS (tv2) és a Magyar Állami Operaház nyújtott be 1-nél több nevezést.

A beérkezett pályamunkákat kutatókból álló független auditor bizottság is vizsgálni fogja, előkészítendő a zsűrizést, mely szeptember 5-6-án lesz. A pályaművek bírálatát ez alkalommal is a kommunikációs iparág közel 100 jeles képviselője fogja végezni, szigorú titoktartási kötelezettség mellett. A döntőbe jutott pályázók közzétételét követően az eredményhirdetésre október 18-án kerül sor a Díjátadó Gálaesten.

A hazai EFFIE-t a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) és a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozata közösen szervezi.

Az EFFIE-díj a marketingkommunikációs iparág egyik legkiemelkedőbb megmérettetése világszerte, a kommunikáció valódi célját, az eredményességet, az üzleti sikert díjazza. Az EFFIE alappillérei az objektivitás, a függetlenség és a transzparencia.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.