A Facebook ma indította el teszt jelleggel néhány amerikai felhasználónál a hírszolgáltatását.

Bár nálunk ebből még semmi sem látszik, a Facebook ma indította el a hírszolgáltatását, amelyet egyelőre csak bizonyos felhasználók láthatnak teszt jelleggel. Sokan azt várják ettől az újítástól, hogy megoldja a hírfolyam ömlesztett tartalma generált álhírterjedést.

Az új allapnak ugyanúgy saját fül jár majd, mint a videóknak vagy a piactérnek, ám ezt egyelőre még csak néhány amerikai tesztelő láthatja. Az ide kikerülő cikkek sokkal szigorúbb szűrésen esnek majd át, mint a jellemzően kattintásbarát címeket preferáló hírfolyamban. Mivel a felnőtt amerikai lakosság 40%-a elsődleges hírforrásának tartja a Facebookot, a rajta megjelenő hírek hitelessége kiemelten fontos - írja a Mashable.com.

A Facebook úgy tervezi, hogy a Hírek fül alatt előnyben fogja részesíteni az eredeti tartalmakat, valamint a helyi híreket, amelyek aktuálisabbak, fontosabbak a felhasználónak. A válogatást egy, az Apple Newshoz hasonló algoritmus fogja végezni, mely részint egy számítógépes program, részint emberi segítség révén állítja össze a tartalmakat. A szerkesztők saját kezűleg fogják kiemelni a nap legfontosabb híreit. A felhasználók pedig a szokásaik és az érdeklődési köreik szerint fogják kapni a hírajánlásokat.

A Mashable.com szerint a Facebook egyes hírforrásoknak akár 3 millió dollárt (több mint 888 millió forintot) is fizetett azért, hogy a tartalmaik megjelenhessenek a Hírek fül alatt. Azoknak az online lapoknak, akik szeretnék, hogy a híreik ezen a platformon keresztül is eljussanak a felhasználókhoz, mindössze meg kell felelniük a Facebook újságok számára összeállított irányelveinek.

A Facebook a változtatástól azt reméli, hogy segíthet megőrizni az újságírás magas színvonalát és erősíteni a demokratikus berendezkedést azáltal, hogy mindenkinek maradéktalanul hozzáférhetővé teszi a színvonalas tájékoztatást.

Forrás: Mashable.com

A GVH a dr. Gődénnyel hirdető céget vizsgálja

2 napja

A vizsgálatot azért indult a Nutriversum Kft. étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozással szemben, mert az feltételezhetően jogsértő módon, orvos vagy egészségügyi szakember ajánlására vonatkozó állításokat tett videóiban.