2019. október 04.

Magányos időseket támogat az Önkéntes Központ Alapítvány

Az Idősek Világnapja alkalmából különleges eseményt szervezett az Önkéntes Központ Alapítvány Idősek Barátai Programja az elszigetelt idősek számára a MAHART támogatásával.

Az Önkéntes Központ Alapítvány Idősek Barátai Programja az időskori elszigeteltség leküzdésén dolgozik Magyarországon. Önkénteseik rendszeresen látogatnak magányos idős embereket, hogy társaságot nyújtsanak nekik. Az Idősek Világnapja alkalmából szeptember 30-án kirándulást szervezett a program csapata: az idősek kívánsága szerint dunai hajókiránduláson csodálhatták meg újra Budapest belvárosát.

Az Idősek Barátai Programot a TESZÜNK Szenior Önkéntes Klub indította az ÖKA segítségével, felismervén a nyugdíjasokban rejlő rengeteg energiát és segítő szándékot, amelyet saját korosztályuk támogatására tudnak használni.

„Közös eseményeink jelentősége, hogy ekkor a magányos idős önkéntese társaságában ki mer mozdulni, hiszen biztonságos környezetet biztosítunk számára. Társas kapcsolataik felfrissítésén keresztül olyan új élményekhez jutnak, melyre szívesen emlékeznek vissza hetek, hónapok távlatából. Ez a kirándulás biztos örök emlék lesz számukra” – mondta Kloknicer Erzsébet, az Idősek Barátai Program önkéntes projekt menedzsere, aki a program indulása óta elkötelezett az idősek megsegítése iránt.

Jelenleg 40 elszigetelt idős embert támogat a program Budapest területén. „Jövőre ezt a számot szeretnénk megduplázni, valamint Budapesten kívülre is eljutni. Ehhez elkötelezett önkéntesekre és támogatókra van szükségünk. Aki úgy érzi, hogy szívesen segít, akár idejével, akár szerény adománnyal, honlapunkon keresztül tájékozódhat. Közösségi adománygyűjtő kampányt is indítottunk az adjukossze.hu oldalon „Együtt az elszigeteltség ellen” címmel a kirándulás költségeinek fedezésére. Köszönjük a MAHART-nak hogy támogatja az eseményt!” – fejtette ki Somlai Katalin, a program vezetője.

Turisztikai programot indít Magyarkanizsa

20 órája

A település a helyi és a magyarországi turistákat célozza meg, és velük szeretné megismertetni a történelmi és természeti kincsekben gazdag vidéket.