2014. június 06.

Magyar cég Sri Lanka-i kommunikációs projektben

A Young & Partners-t kérte fel egy hulladékgazdálkodási program kommunikációjának megtervezésére a projekt lebonyolításáért felelős társaság.

A Young & Partners-t kérte fel egy Sri Lanka-i kormányzati hulladékgazdálkodási program kommunikációjának megtervezésére a projekt lebonyolításáért felelős colomboi társaság.

A Sri Lanka-i kormány egyik legégetőbb problémája, hogy megoldást találjon a szigetország és elsősorban a kétmillió lakosú főváros, Colombo hulladékkezelési gondjaira. A hulladékgyűjtés, szállítás, kezelés területén Sri Lanka komoly nehézségekkel küzd, azonban a cunami utáni újépítés során az ország vezetői komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy ezt a súlyos problémát is kezeljék. Ezért indítanak egy átfogó programot, amely teljes vertikumában kívánja kezelni a hulladékgazdálkodást.

A Young & Partners 2013 őszén jutatott el egy prezentációt a projekt vezetéséért felelős társasághoz, amelynek a summája az volt, hogy nem lehet sikeres hulladékgazdálkodási projektet végrehajtani szemléletváltás nélkül, amely egy komoly kommunikációs feladat. Ez a dokumentum mutatta be azt a megoldási modellt, amelyet a Young & Partners dolgozott ki hulladékkezelési projektek kommunikációs támogatására.

„Láthatóan meggyőzőek voltak az érveink, mert együttműködési felkérést kaptunk, s szakembereink már a jövő hónapban utaznak Colomboba” – mondja Kuna Tibor, az ügynökség ügyvezetője.

A probléma felvetése után a projekt előkészítést végző, colomboi HL Consulting több kommunikációs kampányt tanulmányozott át, s végül a magyarországi cégre esett a választásuk. „Ennek a projektnek a kialakításában is részt vesz egy magyar állampolgár, s ő korábban látta, hogy milyen megoldásokat dolgoz ki a Young & Partners egy-egy kommunikációs probléma megoldására”

„A modellünk kidolgozása során saját tapasztalataink mellett számos nemzetközi példát tanulmányoztunk, sok időt és energiát fektettünk abba, hogy megértsük a sri lankai emberek gondolkodását, amely nagyon különleges, hiszen sokféle kulturális és vallási hatás alakítja. Nekem az áttörés egy helyi művész Prageth Manohansa alkotásainak tanulmányozás során történt meg, abban a pillanatban úgy éreztem, hogy egy kicsit már tudok sri lankaiul tekinteni dolgokra” – mondja Kuna Tibor.